ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ



Στις 29 του Νοέμβρη του 2012, η Παλαιστίνη εντάχθηκε στον ΟΗΕ ως κράτος παρατηρητής ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αναγνώριση της και ανεξαρτητοποίησης της από το Ισραήλ. Η Παλαιστίνη, ακόμα και πριν την ένταξη της στον ΟΗΕ είχε ήδη αναγνωριστεί από 131 κράτη σε όλο τον κόσμο, και τώρα από 138. Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, ο Καναδάς, και αρκετές άλλες κυρίως ευρωπαϊκές χώρες ακόμη και σήμερα αρνούνται να την αναγνωρίσουν. Ο παλαιστινιακός λαός, αρνούμενος την τακτική που εφάρμοσε η Αγγλία, του διαίρει και βασίλευε, συνέχισε να πολεμά για την ανεξαρτησία του. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παλαιστίνη, όπως και η Κύπρος έχει περάσει από τα χέρια διάφορων κατακτητών με τελευταίο το Ισραήλ. Η Παλαιστίνη έχει κοινά ιστορικά πάθη με την Κύπρο. Το 2004 όταν ανεξάρτητα σκεπτόμενος Ε/κ ψήφιζε ενάντια στο σχέδιο Ανάν, οι Παλαιστίνιοι αποφάσιζαν να μην εγκαταλείψουν τις περιοχές τους και να συνεχίσουν να διεκδικούν ανεξαρτησία.

Conquerors of Palestine


Η διαφορά Παλαιστίνης και ψευδοκράτους είναι πολύ απλή. Στην Παλαιστίνη εισέβαλε το Ισραήλ καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθώντας να δείξει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι απλά εξτρεμιστές και τρομοκράτες που επιθυμούν την απόσχιση τους από το Ισραήλ, ενώ στην Κύπρο εισέβαλε ο τουρκικό στρατός δημιουργώντας μια de facto κατάσταση στην οποία δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε η πλειοψηφία των Τ/κ αλλά και σίγουρα ούτε οι Ε/κ που έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος ποτέ δεν απομόνωσε ούτε καταπίεσε ή επιτέθηκε στους Τ/κ, αλλά αντίθετα η Τουρκία επέβαλε δια της βίας τον χωρισμό του νησιού στα δύο, και γι' αυτό μέχρι τώρα η ''ΤΔΒΚ'' δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος εκτός από την Τουρκία.
Η περίπτωση της Παλαιστίνης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τύχει εκμετάλλευσης από το ψευδοκράτος, αντιθέτως μπορεί να το εκμεταλλευτεί η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου για να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στην Τουρκία καθώς καταπατά τα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού.
Αυτή η υποστήριξη της Κύπρου φαίνεται και από την αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Κύπρο το 1988 καθώς και από την θετική ψήφο που έδωσε το 2012 για ένταξη της στον ΟΗΕ.

Οι ευκαιρίες για προώθηση των κρατικών μας συμφερόντων είναι πολλές φτάνει να τις αξιοποιήσουμε και να αποστασιοποιηθούμε από την Μ.Βρετανία καθώς η τακτική που εφαρμόζει διαχρονικά δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση που να αποκαθιστά την ενότητα του νησιού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ