ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ





Ναι, ναι, το ξέρω σας έχει κουράσει το θέμα της Κύπρου και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη, ωστόσο το θεωρώ καθήκον να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να μην το αφήνουμε στην αφάνεια, καθώς έτσι νομιμοποιούμε το status quο.

Οι δύσκολες στιγμές που περνά τόσο το κράτος μας, όσο και ο ελληνισμός γενικότερα λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία μας έχει φέρει το σάπιο κομμάτι της κοινωνίας που εδώ και χρόνια κατέχει σημαντικές θέσεις στην εξουσία, φέρνει ξανά στο προσκήνιο, ή αν θέλετε παρασκήνιο, το Κυπριακό.

Η προσπάθεια διασύνδεσης τόσο της οικονομικής κρίσης αλλά και του φυσικού αερίου με το Κυπριακό, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξενίζει κανένα από εμάς. Το τι πρέπει να μας προβληματίζει είναι οι αναφορές του Ντερβίς Έρογλου περί ειρηνικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο καθώς και πως αν δεν γινόταν τότε όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα ήταν θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους!

Δυστυχώς, λόγω της αναξιοπιστίας και της πολιτικής απραξίας της χώρας μας τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, τέτοιου είδους ιστορικά ανακριβείς αναφορές έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και κανένας σε διεθνές επίπεδο ή και πολλές φορές εντός της χώρας μας δεν προσπαθεί να τις αντικρούσει ή να της διαψεύσει.

Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μπει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής στην διαπραγματευτική διαδικασία. Ο παρατηρητής δεν πρέπει να προέρχεται  από τις ''εγγυήτριες'' δυνάμεις αλλά να είναι ένας Ευρωπαίος, αν είναι δυνατό, διπλωμάτης ή εξειδικευμένος στο συνταγματικό δίκαιο ο οποίος ωστόσο να έχει ουσιαστική πληροφόρηση και γνώση της κατάστασης της Κύπρου όχι μόνο στη σημερινή εποχή αλλά και των προηγούμενων δεκαετιών.

Οι ιστορικές ανακρίβειες και οι εξωφρενικές απαιτήσεις θα τύχουν σωστής αντιμετώπισης μόνο αν μπουν τρίτα άτομα, κοινώς αποδεκτά, τα οποία μέσω των προτάσεων τους θα καταφέρουν να βρουν μια σύγχρονη, εφαρμόσιμη και αποδεκτή λύση η οποία να εδράζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο των εγκλημάτων και των παραβιάσεων που έγιναν στην περίπτωση της Κύπρου από όποια πλευρά και αν προέρχονται.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την εμπλοκή ελεύθερα σκεπτόμενων ατόμων στην διαπραγματευτική διαδικασία, ούτως ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο και να υπάρξει ελπίδα επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος.


''ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ        ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ''

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ