ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΛΑΡΝΑΚΑ
Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν με αυτό το ποσό είναι η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και της πλατείας Κένεντι, η σύνδεση των χώρων της πλατείας με την υπόλοιπη πόλη, περαιτέρω ανάπτυξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των Επαρχιακών Δικαστηρίων, προώθηση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων των ξενοδοχείων, ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, βελτίωση του αρχαιολογικού μουσείου, βελτιωτικά έργα στην παραλία Venus, βελτίωση της παραδοσιακής Δημοτικής Αγορά, αναβάθμιση του Μαρκιδείου Θεάτρου, ανάπλαση του παλιού σινεμά "Αττικόν" και του Χανιού του Ιμπραήμ αλλά και άλλα μικρότερης κλίμακας έργα.
Η Πάφος, όντας από τις πιο υποβαθμισμένες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, χρειαζόταν αυτή τη χρηματική υποστήριξη για να καταφέρει να προσελκύσει περαιτέρω τουρίστες, καθώς είναι μια αμιγώς τουριστική πόλη και οι κάτοικοι της εξαρτώνται κυρίως από τον τουρισμό. Αν και χρειάζονται και πολλά άλλα για την ανάπτυξη της πόλης και για άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, κυρίως επενδύσεις από εταιρείες στον τομέα των υπηρεσιών και της ελαφράς βιομηχανίας για εργασία και παραμονή των κατοίκων στην περιοχή, εντούτοις είναι μια καλή αρχή.
Ωστόσο, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτά τα έργα. Μια άλλη πόλη η οποία χρειάζεται ίσως ακόμη περισσότερο τέτοιες επενδύσεις, είναι η Λάρνακα. Η Λάρνακα έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, την προσέλκυση εταιρειών που θα δώσουν δουλειές στον τοπικό πληθυσμό αλλά και στον εξωραϊσμό και στην πράσινη ανάπτυξη καθώς το πράσινο στην πόλη είναι ελάχιστο αν όχι ανύπαρκτο. Η Λάρνακα μπορεί να προσελκύσει πολύ περισσότερο τουρισμό από αυτόν που έχει, εάν γίνουν οι πιο πάνω κινήσεις (και σε συνεργασία με τον ΚΟΤ για καλύτερη διαφήμιση), αλλά και με ανάπλαση της περιοχής από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι την Ορόκλινη όπου βρίσκονται και τα περισσότερα ξενοδοχεία.
Αν και υπάρχει η ανάγκη και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου να υπάρξουν επενδυτικά έργα, η πόλη που χρειάζεται τώρα πιο πολλές επενδύσεις είναι η Λάρνακα, η οποία παρέμεινε πολύ πιο υποβαθμισμένη από τις Λευκωσία και Λεμεσό. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου χρειάζεται τη βοήθεια τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα για να εκσυγχρονιστεί και να ανεβάσει ταυτόχρονα το επίπεδο ζωής των κατοίκων, αλλά και των τουριστών που την επισκέπτονται.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου