SPY GAMES AND ESPIONAGE






Όσοι δεν έχουν διαβάσει ακόμα για τα γεγονότα ανάμεσα σε ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες καλό είναι να μάθουν ότι ο Edward Snowden, πρώην μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και νυν κάτοχος ασύλου από τη Ρωσία, διέρρευσε έγγραφα που αφορούν παρακολουθήσεις και υποκλοπές που έκανε η χώρα του σε χώρες της Ευρώπης.

Αυτό μεταφράζεται ως κατασκοπία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εις βάρος Ευρωπαίων ηγετών αλλά και πολιτών καθώς για παράδειγμα το τηλέφωνο της πιο ισχυρής προσωπικότητας της Ευρώπης, της  Άγκελα Μέρκελ παρακολουθείται από το 2002 ακατάπαυστα μέχρι και σήμερα.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες εκατομμύρια προσωπικά τηλεφωνήματα Ευρωπαίων πολιτών καταγράφονταν από τις ίδιες υπηρεσίες. (Ρωτήστε και εμάς στη Κύπρο που παρακολουθώμαστε συνεχώς λόγω των βάσεων και των συστημάτων Echelon).

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η επίσημη θέση των ΗΠΑ δεν είναι ότι δεν το έπρατταν αλλά ότι δεν γνώριζαν για αυτές τις παρακολουθήσεις.
Την ίδια ώρα η επίσημη NSA δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ωστόσο υψηλά ιστάμενη των υπηρεσιών παραδέχονται ότι η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών είναι βασικός στόχος των υπηρεσιών καθώς βασίζονται σε αυτά για να διαμορφώσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Από την άλλη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε και απολογείται στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας την αδυναμία της πιο ισχυρής χώρας στον πλανήτη να ελέγξει τις δικές της υπηρεσίες. 

Δυστυχώς είναι γεγονός ότι η ισχύς αυτών των υπηρεσιών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να παρακάμπτονται κυβερνήσεις και να παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή των πολιτών, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους ίδιους.

Εδώ απαιτείται η σύμπραξη όλων των κρατών της Ευρώπης, αλλά κυρίως της Ε.Ε. έτσι ώστε να λειτουργήσει ως πραγματικό αντίβαρο προς τις ΗΠΑ και για διατήρηση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών τους, τα οποία οι ΗΠΑ έστω και αν τα έχουν καθορίσει συνταγματικά πολύ πριν από εμάς(John Locke), τα έχουν παραμερίσει για χάρη της ''εθνικής ασφάλειας''
                            
                            '' All in the name of Liberty''

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ