ANOTHER YEAR BITES THE DUST

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και όπως πάντα είχε και χαρές αλλά και λύπες, για τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και για τη χώρα μας.
Από το μποζόνιο του Χίγκς μέχρι το τέλος του κόσμου και την προφητεία των Μάγια, την Αραβική Άνοιξη, την επανεκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ, τις διαδηλώσεις σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρωσία για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο,
από το ''δεν θα μας αγγίξει η κρίση'' στο '' που φτάσαμε, να παρακαλούμε την Τρόικα να επιστρέψει πίσω''... και πολλά άλλα, το 2012 φεύγει και μας αφήνει ποικίλα συναισθήματα.

Σίγουρα κάθε χρόνος που περνά είμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και εναπόκειται στον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και γενικότερα σαν ανθρωπότητα πως θα τις αντιμετωπίσουμε.
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει μεγάλο μέρος του πλανήτη, το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, οι κλιματικές αλλαγές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η παραμονή κατοχικών στρατευμάτων σε πολλές χώρες, είναι προβλήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε.

Αφήνουμε το 2012 στο παρελθόν και υποδεχόμαστε το 2013 με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια ελεύθερη Κύπρο, και προσπαθώντας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος τα οποία μας ωθούν προς την καταστροφή αντί στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.
Αυτή η προσπάθεια για αλλαγή δεν ξεκινά το Φεβρουάριο, όπως λένε οι προεδρικοί υποψήφιοι, αλλά από αύριο αλλά και κάθε μέρα που περνά είναι μια νέα αρχή και μια ευκαιρία για δραστηριοποίηση μας ως πολίτες και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Καλή χρονιά λοιπόν και όπως έλεγε ο Ghandi:

“Be the change that you wish to see in the world.”


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ