ΝΕΚΡΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ!

Ο πόλεμος του Ιράκ για τους πλείστους ανήκει πλέον στο παρελθόν, ωστόσο οι πληγές που άφησε σ' αυτή την χώρα παραμένουν ανοικτές.
50 και πλέον χιλιάδες άτομα έχασαν την ζωή τους στην εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ αλλά δεν υπήρξαν ένοχοι γι' αυτό τον πόλεμο. Σας θυμίζει κάτι αυτό?
Ο μόνος ένοχος, ο οποίος και απαγχονίστηκε μετά από διαβήματα της ''πολιτισμένης'' δύσης ήταν ο εκ ΗΠΑ επηρεασμένος, πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεϊν.
Ο πόλεμος στο Ιράκ ξεκίνησε μέσα από 16 λέξεις του τότε προέδρου της Αμερική Τζ.Μπους


"The British government has learned that Saddam Hussein recently sought significant quantities of uranium from Africa."

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ότι αυτές οι 16 λέξεις που άλλαξαν μια χώρα, Ιράκ, για πάντα ήταν ψευδείς!
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Joseph Wilson ήταν αυτός ο οποίος είχε πάει στην Αφρική, και συγκεκριμένα στην Νιγηρία, και διαπίστωσε ότι πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας η μεταφορά ουράνιου από την Αφρική στο Ιράκ για πυρηνικά όπλα.
Δυστυχώς η αναφορά του δεν τέθηκε υπόψη του Προέδρου και Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, όπως δεν τέθηκε υπόψη και η αναφορά των Ηνωμένων Εθνών η οποία έλεγε ότι το Ιράκ έχει εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα από την δεκαετία του '90 και πλέον συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανόνες όσον αφορά όπλα μαζικής καταστροφής.
Όπως είπε αργότερα και ο στρατηγός των ΗΠΑ Tommy Franks, ένας από τους κύριους στόχους, ουσιαστικά ο κύριος, ήταν η εξασφάλιση των κοιτασμάτων πετρελαίου για ''χάρη'' του λαού του Ιράκ.

Παρά το ότι πλέον στην ''δημοκρατική'' και φιλελεύθερη Αμερική, όντως έχει επιβεβαιωθεί ότι ενώ η κυβέρνηση γνώριζε ότι δεν υπήρχαν πυρηνικά προχώρησε στην διεξαγωγή του πολέμου, ο Τζ. Μπους και η κυβέρνηση του πλην ενός ατόμου από το γραφείο του αντιπροέδρου, κανένας άλλος δεν έχει κατηγορηθεί, δικαστεί ή φυλακιστεί για τα εγκλήματα και το θάνατο των άμαχων αλλά και των στρατιωτών. 
Και όλα αυτά γιατί κανένας δεν πάλεψε για το δίκαιο και την αλήθεια.

Η ιστορία μας δείχνει ότι αν δεν παλέψουμε μόνοι μας για το δίκιο μας, κανένας άλλος δεν θα έρθει να παλέψει για μας στην θέση μας. Όπως έγινε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε πολλές άλλες χώρες οι υπόλοιπες δυνάμεις δεν επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Η πολιτική και κοινωνική απάθεια του πολίτη φέρνει ανυπολόγιστες συνέπειες. 
Το να είσαι ενεργός πολίτης δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση και καθήκον.

J.Q. Adams : one of the authors of the American Declaration of Independence

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ