ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΜ



Η διαχρονική κοροϊδία εις βάρος των πολιτών που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν την πατρίδα μας μέσω της Ε.Φ. έχει πάρει νέες διαστάσεις με την επιβολή του νέου σχεδίου για 48ωρη υπηρεσία τους μήνες του καλοκαιριού.
Άλλοι όπως ο βουλευτές του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης δήλωσε πως είναι αναληθή τα δημοσιεύματα και οι κατηγορίες πως οι έφεδροι θα βγάζουν σκοπιές το καλοκαίρι για δυο μέρες, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νεόφυτος Κωνσταντίνου απλά επισήμανε τις κοινωνικές πτυχές του προβλήματος στην νέα τροποποίηση για τους εφέδρους αποφεύγοντας να μιλήσει για το κατά πόσον οι έφεδροι όντως θα βγάζουν σκοπιές.

Σε δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο στις 21/9/2012, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας κ.Βαρνάβα, στη Βουλή είπε κατά γράμμα πως  αυτές τις δύο μέρες που θα πηγαίνουν το καλοκαίρι οι έφεδροι θα εντάσσονται στον κανονικό αριθμό των στρατιωτών του κάθε τάγματος, θα βγάζουν σκοπιές και υπηρεσίες, όπως και οι κληρωτοί στρατιώτες ενώ έκανε λόγω για αναγκαίο μέτρο καθώς η θητεία μειώθηκε από 26 σε 24 μήνες, κάτι το οποίο όμως έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να χρειαστεί κάποιο τόσο ακραίο μέτρο. 
Αφού εδώ και 2 μήνες έχει παρθεί αυτό το μέτρο γιατί οι 2 προαναφερθέντες βουλευτές προσπαθούν ψευδώς να καθησυχάσουν τους εφέδρους; Μήπως γιατί έχουμε εκλογές τον Φεβρουάριο; Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά πιστεύω πως για ακόμα μια φορά οι πολίτες γίνονται υποχείριο αυτών των σκοπιμοτήτων.

Είναι καιρός να πάρει θέση και το Υπουργείο Άμυνας και να ενημερώσει επίσημα τους εφέδρους για το τι πρόκειται να γίνει, καθώς όσο δεν βγαίνει ανακοίνωση από επίσημα χείλη διαιωνίζεται η καχυποψία και οι ψίθυροι.
Επίσης είναι απαράδεκτο να στέλνουν τους έφεδρους στρατιώτες να βγάζουν σκοπιά από τη στιγμή που ήδη έχουν υπηρετήσει με αξιοπρέπεια την ΕΦ. Άλλοι έπρεπε να παρουσιάζονται και δεν το κάνουν ως έφεδροι ενώ άλλοι δεν έχουν υπηρετήσει καθόλου με ανυπόστατες προφάσεις την πατρίδα.

Και όσοι λένε πως δεν πρόκειται κανένας έφεδρος να πάει το καλοκαίρι για να βγάλει σκοπιά   ορίστε και το απόκομμα του ΦΑΠ που το λέει σχεδόν ξεκάθαρα πως θα βγάζουν υπηρεσία και ταυτόχρονα καλώ όλους τους αρμόδιους να απαντήσουν ευθέως για το τι πραγματικά θα κάνουν οι έφεδροι.



Υ.Γ. Το παρών κείμενο έχει σταλεί σε εφημερίδες αλλά ακόμα δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τους αρμόδιους

Σχόλια

  1. Και ούτε θα σου απαντηθεί Κυριάκο το ερώτημα. Εξάλλου όλοι αυτοί που δέν υπηρέτησαν είχαν σημαντικούς λόγους ενω οι άλλοι που υπηρετήσαμε όπως έπρεπε την είχαμε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στρατιωτική θητεία είναι απαραίτητη στο να σχηματίσεις μια καλύτερη κοινωνική άποψη και να κατανοήσεις καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση στην χώρα. Όσοι δεν υπηρέτησαν μάλλον ντρέπονται παρά νιώθουν περήφανοι και πρέπει όσοι δεν είχαν βάσιμος λόγους να μην υπηρετήσουν να τους στερηθούν άλλα δικαιώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ