ΔΥΟ ΛΥΡΕΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Είναι φανερό ότι στις επερχόμενες κρίσιμες προεδρικές εκλογές πολλοί συμπολίτες μας θα επιλέξουν να απέχουν από την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία και υποχρέωση που έχουν ως ελεύθεροι πολίτες. 
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αποχή του 20%, μια τεράστια αύξηση σε σχέση με την αποχή που είχαμε το 2008 που ήταν 10%. Είναι βέβαιο ότι μετά την δεύτερη Κυριακή, γιατί θα υπάρξει δεύτερος γύρος, θα ακούσουμε δηλώσεις του τύπου ''Μας ανησυχεί έντονα το φαινόμενο της αυξανόμενης αποχής από τις εκλογές και πρέπει να μελετήσουμε τρόπους αντιμετώπισης του''. 

Η εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι πολύ απλή. Ο ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης, δηλαδή όχι όλος ο λαός αλλά η πλειοψηφία του, έχει κουραστεί τις υποσχέσεις και τα ψέματα που συχνά αραδειάζουν ιδίως τα μεγάλα κόμματα με αποτέλεσμα αντί να τα τιμωρήσει με την ψήφο του προς άλλα κόμματα ή υποψηφίους να καταφεύγει στην επικίνδυνη για την δημοκρατία αποχή από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου.
Όταν ακούς πολιτικές μεταλλάξεις τύπου ηγεσιών ΔΗΚΟ με σχέδιο Ανάν, ΑΚΕΛ σε θέματα εργαζομένων, κοινωνικού κράτους και παιδείας,βλέπε περικοπές και δηλώσεις ότι δεν θα επηρεαστούν αυτοί οι τομείς, ΔΗΣΥ σε θέματα καταγγελίας της Κύπρου και σεβασμού του ΟΧΙ του λαού από το σχέδιο Ανάν, τότε ο πολίτης είναι λογικό να γυρίζει την πλάτη του στην πολιτική ηγεσία του τόπου, ειδικότερα οι νέοι. Ειδικά με την περίπτωση ΔΗΚΟ όπου πλέον δεν εκφράζει τον κεντρώο χώρο και τον λαό που τον ψήφιζε ή πολύ πιθανό να το προσέγγιζε , ο λαός νιώθει πως ξέμεινε από επιλογές χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία μελέτης των υπόλοιπων επιλογών που έχει.
Βέβαια το λογικό δεν είναι και το ορθό καθώς ειδικά τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν τους σταθερούς υποστηρικτές τους που ότι και να γίνει πάλι θα ψηφίσουν ασχέτως αν διαφωνούν με τις αποφάσεις των ηγεσιών τους. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο υπόλοιπος λαός ο οποίος ψάχνει μια διέξοδο από το διπολισμό.




Η επιλογή είναι μία. Ο λαός αν όντως θέλει αλλαγή πολιτικής και όχι απλή αλλαγή προσώπων οφείλει να το δείξει στην κάλπη.  Είναι πιο εύκολο να αποδεχθείς το ψέμα παρά την αλήθεια, όπως και  πιο δύσκολο να βρεις την αλήθεια, ειδικά αν δεν είσαι ενεργός και ανοιχτόμυαλος πολίτης.

Αν ο λαός μας αφυπνιστεί έστω και την τελευταία στιγμή, αυτό θα φανεί τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ