ΠΕΡΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε μέχρι στιγμής την ίδρυση 2 υφυπουργείων ενώ όπως είπε ο ίδιος αυτά προτίθεται να φτάσουν τα 7 και είναι  : 
 Υφυπουργείο Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Έρευνας, Υφυπουργείου Ενέργειας, Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπηρεσιών, Υφυπουργείου Μετανάστευσης, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ένταξης, Υφυπουργείου Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης και Υφυπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το να δημιουργηθούν υφυπουργεία για καλύτερη οργάνωση, ίσως πριν 5 χρόνια να γινόταν αποδεκτό με τυμπανοκρουσίες και χειροκροτήματα. Ωστόσο, με την είσοδο μας στο μηχανισμό στήριξης, με τα κρούσματα διαφθοράς με παραδείγματα το ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, ο απλός πολίτης κάθε άλλο παρά με θετικό μάτι μπορεί να δει αυτή την ενέργεια.
Όντως, το πως έχουν παρουσιαστεί και οι στόχοι που έχουν τεθεί γι' αυτά τα υφυπουργεία ακούγονται πολύ ωραία στα αυτιά μας, ωστόσο πέραν του χαϊδέματος τι κρύβει αυτή η πρόταση;
Δεν μας είπαν πως θα λειτουργούν αυτά τα υφυπουργεία, με τι προϋπολογισμούς, προσωπικό και κτιριακές εγκαταστάσεις. Ήδη τα έξοδα των υπουργείων, δικαιολογημένα και μη, είναι πάρα πολλά και με τις νέες φορολογίες, μειώσεις μισθών και συντάξεων ο πολίτης δεν μπορεί να αντέξει κι άλλα βάρη. Γιατί είναι ο πολίτης που θα τα πληρώσει, εκτός κι αν θα υπάρχει κάποια έκτακτη εισφορά από τα μέλοι της επιτροπής οικονομικών για την οποία δεν είμαστε ενήμεροι. Ακόμη, σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους που έχουν δηλώσει πως δεν θα μπουν στη νέα κυβέρνηση άτομα από κόμματα, ο κ.Αναστασιάδης δεν έχει και ούτε πρόκειται να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο. Όλος ο ανεξάρτητα σκεπτόμενος λαός γνωρίζει ότι η συμφωνίες που συνάπτει το ΔΗΚΟ επί ηγεσίας Καρογιάν έχουν καθαρά συμφεροντολογικό σκοπό για βόλεμα σε συγκεκριμένο αριθμό υπουργείων. Κανείς δεν πρόκειται να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει αυτό και με τα υφυπουργεία.

Δυστυχώς ενώ κατά την προεκλογική εκστρατεία επαναλαμβάνεται συνέχεια η πρόταση      ''να μάθουμε από τα λάθη της Ελλάδας για να μην πάθουμε τα ίδια'', τέτοιες προτάσεις μας φέρνουν πιο κοντά στο σάπιο σύστημα της Ελλάδας όπου η εκάστοτε κυβέρνηση ίδρυε νέα υπουργεία και υφυπουργεία με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 25!!


Ο λαός δεν θέλει βολέματα και υποσχέσεις, θέλει έργα. Έργα λιτά και οικονομικά συμφέρουσα τα οποία θα κάνουν πιο λειτουργικό και όχι πιο δαπανηρό το υπάρχον σύστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ