Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ

 
Ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης σε ομιλία του στα ΗΕ παρουσιάζει φωτογραφίες τραυματισμένων συμπατριωτών του



Τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, για όσους γνωρίζουν την ιστορία της περιοχής έστω και επιγραμματικά. δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη.

Οι δολοφονίες τριών Ισραηλινών και ενός Παλαιστίνιου νεαρού, η τελευταία ως απάντηση στους πρώτους φόνους, πυροδότησαν την διαμάχη που μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο βδομάδες με τους αριθμούς των Παλαιστίνιων άμαχων να φτάνουν τους 700 και τους Ισραηλινούς να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ήδη το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ με ψήφισμα του διέταξε έρευνα για όλες τις παραβιάσεις που έγιναν στη Γάζα, εναντίον ψήφισαν μόνο οι ΗΠΑ ενώ υπήρχαν και άλλα (ευθυνόφοβα ?) κράτη όπως Μ. Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία απείχαν.

Αυτή η αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ θα μπορούσε να παυθεί, έστω και προσωρινά, εάν η Χαμάς αποδεχόταν το σχέδιο της Αιγύπτου για εκεχειρία. Ωστόσο μετά την άρνηση της, το Ισραήλ εξαπέλυσε και χερσαίες δυνάμεις κατά της Γάζας, με αποτέλεσμα πλέον οι όποιες απώλειες ανθρώπινων ζωών να μην μπορούν να δικαιολογηθούν ως παράπλευρες απώλειες.

Η επιλεκτική ανάλυση των ΜΜΕ με ρεπορτάζ για τη μια πλευρά εις βάρος του τι πραγματικά γίνεται επί του εδάφους καθώς και η μη παρουσίαση των τραγικών γεγονότων οδηγεί την κοινωνία πολιτών στις υπόλοιπες χώρες σε μια στείρα παθητικότητα. Στα πλαίσια της "ηθικής" τα ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν φωτογραφίες από το τι γίνεται (ενώ την ίδια ώρα επιτρέπεται ο θεατής να βλέπει και να ακούει υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνά ή κουτσομπολιό τον πρωινάδικον για την ιδιωτική ζωή του καθενός... κάπου χάσαμε το μέτρο...)

Η διαμάχη αυτή δυστυχώς θα συνεχίζει να διαιωνίζεται και να λαμβάνει διαστάσεις γενοκτονίας, λόγω του 80% νεκρών άμαχων παλαιστινίων, εάν δεν υπάρξει οριστική λύση και εμπλοκή των ισχυρών χωρών στη περιοχή. Θα διαιωνίζετε καθώς η συνεχιζόμενη απόγνωση των συγγενών των θυμάτων σπρώχνει ολοένα και περισσότερους στο μιλιταρισμό και στο μίσος προς την άλλη πλευρά.

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα κατά πόσο η όποια λύση είναι εφικτή καθώς με κάθε νέο κύκλο αίματος η όποια μόνιμη κατάπαυση του πυρός αλλά και όποια σχέδια λύσης δύσκολα θα βρουν θετική ανταπόκριση.

Υ.Γ. Ας παραδειγματισθεί η διεθνείς κοινότητα από τα γεγονότα στη Συρία, υπό το καθεστώς του Assad, και να εφαρμόσει πλέον το καθήκον/ υποχρέωση που έχει για επέμβαση σε περιοχές που υπάρχει κατάφωρη και ξεκάθαρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (R2P)

Σχόλια

  1. Εννά τα κάμει shιόνιν η διεθνής κοινότητα φίλε. Το πρόβλημαν τζιαι οι αιτίες του ΔΕΝ είναι η βία μεταξύ των εθνικών ομάδων, οι αιτίες είναι η κατοχή που επιβλήθηκεν ακριβώς που την διεθνήν κοινότηταν μιας κατατρεγμένης εθνικής ομάδας (Ισραηλίτες) σε μιαν άλλην (Παλαιστίνιοι τζιαι άλλοι στην περιοχήν). Η ιστορία αρχίσει ουσιαστικά ήδη που τα τέλη του προηγούμενου αιώνα όταν οι αποικιοκράτες επαίζαν τους θεούς με τα εθνικά μωσαϊκά της Μ. Ανατολής. Μετά τον Β' Παγκόσμιον πόλεμον αποφασίσαν να εγκαταστήσουν τους Ισραηλίτες στην "γην των προγόνων" τους. Μόνον που η γη εν ήταν πλέον των προγόνων τους. Είshιες άλλους πλεόν τζιαμέ, τζιαι φυσικά εν επρόκειτουν να φύουν ειρηνικά.
    Η διεθνής κοινότητα λειτουργεί τζιαι πάντα ελειτουργούσεν βάει συμφερόντων. Που την πιο μικρήν στην πιο μεγάλην χώραν. Τζιαι όσον τζιαι να βλέπω ότι οι "μεγάλοι" εκάμαν τα θάλασσαν για τα δικά τους συμφέροντα, όπως τζιαι στην Κύπρον, εν οι ίδιοι οι τόπακες (άραβες/ μουσουλμάνοι/ εβραίοι χριστιανοί) που πρέπει να το πάρουν απόφασην ότι η ζωή έτσι θα είναι ώσπου δεν εννοούν να τα εύρουν μεταξύ τους. Διότι πιο ευλογημένους τόπους που τούτους εν έshιει παγκοσμίως. Τζιαι εκάμαμεν τους ούλλοι συνώνυμους με το αίμαν τζιαι τον τρόμον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα είπες, και ναι πρέπει μεταξύ τους οι ίδιοι να καταλάβουν το συμφέρον τους αλλά πρέπει τουλάχιστον να το επιτρέψει και ο διεθνείς παράγοντας, κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν πράττει..

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ