Ε...Ε...ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥ..Ρ..Α....?




Πραγματικά, η τραγελαφική κατάσταση σε ότι αφορά την κατάσταση της εδώ και καιρός αυτοδιαλυόμενης Εθνικής Φρουράς συνεχίζεται..

Οι τελευταίες εξαγγελίες του νυν Υπουργού Άμυνας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα και δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της μεγάλης μερίδας των εφέδρων. Δεν πιστεύω πως άτομα που δεν επηρεάζονται από την εφεδρεία, για ψυχό/επαγγελματικούς λόγους, έχουν άποψη καθώς δεν μετέχουν σε αυτή..

Η συνεχιζόμενη κατοχή αξιωμάτων από μη σώφρων άτομα οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε άσκοπες 48ωρες διανυκτερεύσεις των εφέδρων για σκοπούς ασφάλειας την θερινή περίοδο, τρομάρα μας. 
Το να πηγαίνουμε 48ωρες εντός στρατοπέδου χωρίς σκοπό, ούτε εκπαίδευση, βολή ή οτιδήποτε κτλ, απλά για να ικανοποιήσουν το αίσθημα ενός 10 - 15 % του εκλογικού σώματος για διατήρηση των σωμάτων ασφαλείας αυτού του κράτους, κάθε άλλο παρά λογικό μπορεί να θεωρηθεί. (εκεί που σταματά η λογική, ξεκινά ο στρατός λέει και το ρητό).

Ούτε μηδενιστής ούτε κατά της ασφάλειας του κράτους, και ως κύριο συνεπακόλουθο εμάς των πολιτών, είμαι. Ωστόσο πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι απαράδεκτο να υπάρχει αυτή η κατάσταση τόσο στο θέμα της οπλοκατοχής, η οποία τώρα γίνεται ακόμα πιο ανούσιο λόγο της εξαγγελίας για παράδοση του κλείστρου του όπλου, όσο και στο θέμα της "αναγκαίας", άσκοπης συστράτευσης εφέδρων για να παραμένουν ως επιφυλακή εντός των μονάδων.

Το να πηγαίνεις ως Πολίτης πλέον και να χάνεις ώρες από τη ζωή σου, και οι πλείστοι από την εργασία τους που στο τέλος κανείς δεν θα τους αποζημιώσει (ειδικά αν είσαι αυτοεργοδοτούμενος, 50+% των Κύπριων δλδ) είναι απλά απαράδεκτο.

Όσοι υπερασπίζονται τη διατήρηση της ΕΦ, με το υπάρχον σύστημα, τότε θα έπρεπε να εισηγηθούν να καλούνται οι εφέδροι μια και Μόνο φορά το χρόνο για μια βολή, ως μέρος μια υποτυπώδους εκπαίδευσης, και τέρμα. 

Ούτε οπλοκατοχή και έλεγχοι στα σπίτια των πολιτών, κάτι το οποίο ίσως και συνταγματικά να είναι παράνομο, ούτε οποιαδήποτε άλλη φαεινή ιδέα.


Υ.Γ. Όσοι θέλουν εκσυγχρονισμό ας πείσουν τους βουλευτές τους και άλλους αρμόδιους την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης για εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που θα διευκολύνει, Επιτέλους, και την μείωση της στρατιωτικής θητείας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ