Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.. (oil prices)

 


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει μείζον θέμα και μεγάλος ντόρος για το θέμα της τιμής των καυσίμων που υπάρχει στα πρατήρια της χώρας.

Η λογική αντίδραση μερίδας της κοινωνίας, ποτέ δυστυχώς δεν αντιδρά όλη ή η πλειοψηφία έστω της κοινωνίας, έφερε το θέμα να φιγουράρει για μια βδομάδα περίπου στους τηλεοπτικούς μας δέκτες καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων παγκόσμια μειώνονται στη χώρα μας παρέμεναν αμετάβλητες.

Η παρέμβαση του εκπροσώπου του Συνδέσμου Καταναλωτών, δεν ξέρω ποιος από τους καταναλωτές τον εξέλεξε ή τον έβαλε σε αυτή τη θέση αλλά τέλος πάντων, έχει επιφέρει τελικά και μια αξιοσημείωτη μείωση στις τιμές των καυσίμων από 1.412 σε 1.364 (οι τιμές είναι κατά μέσο όρο περίπου) .

Η ταχύτατη αλλαγή των τιμών από τις εταιρίες και τα πρατήρια αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κοροϊδία που συντελείτε εις βάρος του καταναλωτή ο οποίος πληρώνει πολύ ακριβά την διακίνηση του με ένα από τα ελάχιστα μέσα συγκοινωνίας που μπορεί να έχει σε αυτή την χώρα, το ιδιωτικό του όχημα (τα λεωφορεία δυστυχώς είναι μια άλλη τραγική κατάσταση..) .

Δεν είναι τυχαίο πως μόλις αυξάνονται διεθνώς οι τιμές αυξάνονται ταχύτητα και χωρίς χρονοτριβή και στην Κύπρο αλλά όταν μειώνονται διεθνώς στη χώρα μας παραμένουν σταθερά υψηλές ή μειώνονται ελάχιστα ή παρατηρείτε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μείωση  .

Οι εταιρίες υπό τον φόβο νέων κυρώσεων, τους έχουν επιβληθεί πολλάκις ωστόσο είναι πολύ μικρότερο το αντίτιμο του προστίμου σε σχέση με το καθημερινό τους κέρδος, έσπευσαν και μείωσαν αισθητά της τιμές για να αποφύγουν την προστριβή που πιθανό να υπήρχε με τον νόμο.

Το άτυπο μονοπώλιο της τροφοδότησης καυσίμων στα πρατήρια από τις εταιρείες, 3 μεγάλες εταιρείες προμηθεύουν τη χώρα, αλλά και το νομικό κενό και η απουσία ρυθμίσεων για τις τιμές και τον τρόπο μεταχείρισης του εμπορίου και λιανικής πώλησης των καυσίμων οδηγούν στην καθημερινή επιβάρυνση του καταναλωτή.

Για να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος σε αυτό τον τομέα πρέπει πρώτα να αντιδράσει η κοινωνία και δεύτερον τα κόμματα "προόδου" και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης να πιέσουν για αλλαγή του νομικού πλαισίου καθώς και για πιο σοβαρές ποινές στην αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών.

Χωρίς κάποια αντίδραση η οποία να μετουσιωθεί σε πολιτική βούληση δεν θα αλλάξει κάτι και θα συνεχίζουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε την διακίνηση μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ