Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ





Τις τελευταίες ώρες, ένεκα και του θανάτου ενός διάσημου τραγουδιστή στην Ελλάδα, διερωτόμαστε ξανά πως γίνεται κάποιος λόγω διασημότητας να τραβά όλο αυτό το ενδιαφέρον, τη συμπόνοια και την "αγάπη" μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Τελικά, το να είσαι διάσημος παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή τη ζωή. Κανείς δεν λέει κρίμα και μακάρι να είναι καλά οι συνεπιβάτες ενός διάσημου που ήταν μαζί στο ατύχημα παρά ευχές για τον διάσημο και μόνο. Αυτό το συμβάν που έγινε στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τη συμπεριφορά σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Παρόμοιο περιστατικό έγινε και πριν μερικά χρόνια με τον γνωστό ηθοποιό Paul Walker, ο οποίος είχε μαζί του ένα συνεπιβάτη αλλά και πάλι τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη έκαναν αφιερώματα, συζητήσεις και έστελναν ευχές μόνο για το διάσημο. 

Δυστυχώς, μέχρι και σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ο θάνατος και ο πόνος είναι ίσα και επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους εμείς συνεχίζουμε το δυισμό μας και δεν βλέπουμε όλη την εικόνα. Η συμπάθεια μας παραμένει επιλεκτική. Ας αναλογιστούμε και ας μετρήσουμε τον άνθρωπο σε όλες τις περιπτώσεις, όχι μόνο το διάσημο αλλά και τον άσημο που αφήνει πίσω του ακριβώς την ίδια δυστυχία στην οικογένεια του, ανεκπλήρωτα όνειρα και προσδοκίες.

Προσωπική ευχή, αυτό να σταματήσει να υφίσταται τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τη κοινωνία, μιας και δεν τιμά ούτε εμάς ούτε τα άτομα τα οποία αφήνονται στην αφάνεια και η ίδια κατάσταση που περνούν επισκιάζεται από την κατάσταση ενός τρίτου με μεγαλύτερη δημόσια προβολή.


*Αυτονόητο το γιατί δεν υπάρχει στο άρθρο το όνομα του διάσημου...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ