Ζητούνται έργα και χρηστή διοίκηση



Δυστυχώς, η κρίση και το μνημόνιο αντί να επιφέρουν σωστές αλλαγές στη νοοτροπία και διαχείριση τόσο του κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κακώς έχοντα παραμένουν και αυξάνονται.
Οι δημότες σε Λευκωσία και Λάρνακα αναμένουν εδώ και χρόνια την έναρξη πολλών έργων αλλά και ολοκλήρωση άλλων που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η πλατεία Ελευθερίας η οποία θα είχε τελειώσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του νυν Δημάρχου κατά τις δημοτικές εκλογές, παίρνει τη χιλιοστή παράταση και βλέπουμε εάν, πως και πότε θα ολοκληρωθεί.Το ίδιο ισχύει και με το "νέο" δημαρχείο της Λευκωσίας το οποίο ξεκίνησε επί δημαρχίας Ζαμπέλα και ακόμη να ολοκληρωθεί (κοντεύουν 15! χρόνια). 

Από την άλλη, το δημοτικό θέατρο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, λόγω του θέματος της στέγης του, χωρίς ακόμη να έχει παρθεί απόφαση με το τι θα γίνει και πως (γίνονται συζητήσεις για ανακατασκευή, χρήση του από τη βουλή, δημιουργία πολιτιστικού κέντρου κλπ). Τα μόνα έργα τα οποία εδώ και χρόνια ακολουθούν σωστό προγραμματισμό είναι αυτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο απασχολεί και εκατοντάδες άτομα σε μόνιμη βάση.

Στην επαρχία Λάρνακας το νοσοκομείο ακόμη δεν έχει τη νέα πτέρυγα και ούτε θα την έχει πριν το 2018, χάνοντας εκ νέου τα χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση του. Το ίδιο ισχύει και για την απομάκρυνση των εταιρειών πετρελαιοειδών, όπου παρά την εκκίνηση των εργασιών φαίνεται πως κωλυσιεργεί λόγω της απουσίας διευκολύνσεων από την κυβέρνηση.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι λακκούβες στους δρόμους σε όλη τη χώρα, η απουσία ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό και η χρήση του Τσιρείου που μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή (ρωτήστε όσους πάνε κάθε Σαββατοκύριακο να σας πουν για τα μπετά που πέφτουν κάθε φορά που υπάρχουν αγώνες), η απουσία μοντέρνου ψυχιατρείου αλλά και η μη εφαρμογή του ΓεΣΥ γιατί θίγονται συμφέροντα.

Τα μόνα θετικά σημάδια σε όλα αυτά είναι η δημιουργία γηπέδου από την ΑΕΚ Λάρνακας, μιας και ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία (έδωσε και το κράτος 2 εκατομμύρια) αλλά και επενδύσεις στο τουρισμό. Ωστόσο αυτά δεν ανεβάζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων οι οποίοι επιζητούν, πέρα από θέσεις εργασίας, ένα καλύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Όσο οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών παραμερίζονται και τα σκάνδαλα συνεχίζουν και τα έργα δεν ολοκληρώνονται, η ακροδεξιά θα κερδίζει έδαφος εκτός και αν βρεθεί ο τρόπος ώστε μια κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ