Υπόθεση Λοϊζίδου και σχέσεις Ρωσίας - Κύπρου


Η τελευταία υπόθεση με μια από τις ανώτατες εισαγγελείς της Κυπριακής Δημοκρατίας να δίνει πληροφορίες και νομικές συμβουλές στη Ρωσική νομική υπηρεσία αλλά και ιδιώτες, φέρετε να είναι το τελευταίο ατόπημα υπέρ Ρωσικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με δηλώσεις της κ. Ελένης Λοϊζίδου στην αγγλική The Guardian, δεν θεωρεί πως έχει κάνει το οποιοδήποτε λάθος εις βάρος της χώρας της και πως ήταν το ίδιο φιλικοί με Ρώσους και με Αμερικάνους συναδέλφους της (κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό). Το πιο τραγικό είναι η απάντηση της πως τα μόνα δώρα που πήρε ήταν κάποια ακριβά αλκοολούχα ποτά και σοκολάτες, προσθέτοντας πως ο μισθός που παίρνει από την ΚΔ είναι μόνο 4 χιλιάδες ευρώ! 

Βέβαια, στα e-mails λέει ξεκάθαρα πως εάν δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας τότε θα χρειαστεί θέση εργασίας στη Ρωσία, κάτι που αναδεικνύει πως γνώριζε ότι ήταν παράνομο αυτό που έκανε.  Δεν φτάνουν μόνο αυτά, κατηγόρησε και την Interpol, πως φέρει πολιτικές σκοπιμότητες μιας και έχει βάλει στο στόχαστρο της Ρώσους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ήδη Βρετανοί, Αμερικάνοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και καιρό προβληματίζονται για την ιδιαίτερα στενή, και συχνά παράνομη, σχέση Ρωσίας και κυπριακών τραπεζών. Τώρα ήρθε και το θέμα της στενής σχέσης ΚΔ και Ρωσίας να θολώσει κι άλλο τα νερά.

Κανείς δεν ξεχνά το κούρεμα το οποίο εν μέρει είχε και στόχο τους Ρώσους ολιγάρχες στη χώρα. Ήδη από φέτος, η Ρωσική οικονομική κοινότητα έχει έμπρακτα εμπλακεί και με τη πολιτική, μιας και το Υπουργείο Εσωτερικών τους έχει δώσει άδεια για τη δημιουργία κόμματος το οποίο θα έχει ως εκπροσώπους Ελληνοκύπριους και μπορεί να κατέλθει σε εκλογές στις επόμενες ευρωεκλογές.

Η θέση της ΚΔ είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη και οφείλει να εξακριβώσει πως πάνω από όλα τα συμφέροντα πρέπει να είναι τα δικά της και όχι οποιασδήποτε χώρας, τράπεζας ή ατόμου. Ας αναλογιστεί κανείς πως όλες οι χώρες δεν έχουν αιώνιους συμμάχους αλλά συμμάχους βάσει συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών, και αυτά τα συμφέροντα πρέπει η ΚΔ να προασπίσει ούτως ώστε να μην έχει προβλήματα στο μέλλον και να μην απομονωθεί από ΕΕ, ΗΠΑ και ΗΒ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Ο αντικαπνιστικός νόμος παραμένει ανεφάρμοστος