ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




Το απίστευτο ποσό των 542 χιλιάδων ευρώ το οποίο συγκεντρώθηκε στο περιβόητο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης της προηγούμενης κυβέρνησης μπήκε κάτω από το διερευνητικό φακό της Γενικής Λογίστριας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους υπάρχουν σχεδόν 500 άτομα και οργανώσεις, εκ των οποίων τα 100 δεν έχουν ταυτότητα, κάτι το οποίο είναι παράνομο, στα οποία έχουν δοθεί χρηματικά ποσά. Το εν λόγω ταμείο το οποίο συστάθηκε για πρώτη φορά για να ''βοηθήσει'' όσους έχουν ανάγκη έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτόνομες οργανώσεις οι οποίες δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε κέντρα αποκατάστασης ατόμων με σωματικά ή ψυχικά προβλήματα.

Η σύγκριση που γίνεται από τις οργανώσεις-παραλήπτες είναι τραγική καθώς δεν μπορεί να συγκρίνετε το Μέλαθρον Αγωνιστών με κομματικές, τοπικές, λαϊκές ή οποιουδήποτε άλλου είδους πολιτικές οργανώσεις.

Η διαπλοκή που υπάρχει στο σύστημα έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις καθώς αυθαίρετα, αν και δυστυχώς υπό την προστασία του νόμου, το προεδρικό έκδωσε αυτές τις επιταγές κατα τη διάρκεια των εκλογών. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει άμεση διασύνδεση των χρημάτων με τις εκλογές δεν παύει να θέτει ερωτήματα ως προς τη χρονική περίοδο, προς ποιους και με ποιο δικαιολογητικό δόθηκαν αυτά τα χρήματα.

Σίγουρα αυτά τα χρήματα δεν φέρουν ευθύνη και δεν είναι η έλλειψη τους από τα κρατικά ταμεία που μας οδήγησαν στην κρίση. Ωστόσο κανένας αξιωματούχος του κράτους δεν δικαιούται να δίνει χρηματικά δώρα χωρίς κάποια αιτιολόγηση τόσο προς τη Γενική Λογίστρια όσο και στους πολίτες!

Όσοι δυσανασχετούν με αυτά που γράφονται πρέπει να κατανοήσουν ότι όσα γράφονται είναι γιατί αυτές οι ενέργειες είναι ηθικά και πολιτικά λανθασμένες και όχι για να προσθέσουν και άλλες κατηγορίες στην προηγούμενη κυβέρνηση. 

Αν συνέβαινε το ίδιο και σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα ήταν αποδεκτό ή αυτοί που υπερασπίζονται το ταμείο και τις ενέργειες του πρώην προέδρου δεν θα τα καταδίκαζαν?

Ελπίζουμε να διερευνηθεί αυτό το σκάνδαλο πριν υπάρξει νεότερο, καθώς τα επόμενα 2-3 χρόνια θα βγουν πολλά στη φόρα για την πολιτική ζωή του τόπου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ