ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ...



Η απώλεια μιας ακόμα μεγάλης πολιτικής φιγούρας , του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη αφήνει το πολιτικό σκηνικό ακόμα πιο φτωχό.

Ο Γλ. Κληρίδης, μαζί και με τον Βάσσο Λυσσαρίδη, είναι από τις τελευταίες μεγάλες  ηγετικές προσωπικότητες που έβγαλε ο τόπος μας και λυπούμαι να πω πως δύσκολα κάποιος θα αναπληρώσει αυτά τα κενά.

Όπως ο Τάσσος και άλλοι πριν από αυτόν, έτσι και ο Κληρίδης άφησε σημαντική παρακαταθήκη πίσω του είτε κάποιος συμφωνεί μαζί του ή όχι.

Δεν θα πω πολλά λόγια για τον τέως ηγέτη της Δημοκρατίας, μιας και δεν τον βίωσα προσωπικά ούτε τον γνώρισα. Θα σταθώ απλά στα όσα λέει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, η δεξιά αλλά κυρίως η αριστερά, για το χαρακτήρα του και για τον διάλογο που επιθυμούσε να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και τον συνομιλητή του, ασχέτως της πολιτικής προελεύσεως του δεύτερου.

Μπορεί ακόμη και μεταξύ τους αυτές οι προσωπικότητες να είχαν τις διαφορές τους ωστόσο σέβονταν ο ένας τον άλλο και το κυριότερο απ' όλα είναι ότι ο καθένας τους είχε κάποιες πολιτικές αρχές και συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική που τηρούσε.
 
Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι ποιος ή καλύτερα ποιοι θα αναπληρώσουν αυτές τις προσωπικότητες και ποιοι θα καταφέρουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο. Ας ελπίσουμε ότι οι ενεργοί πολίτες, αυτοί δηλαδή οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και για ένα καλύτερο αύριο, θα έχουν την σωστή κρίση για να επιλέξουν με σοφία τα άτομα που θα μας εκπροσωπούν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ