Ο ΜΟΥΡΑΤ ΚΑΝΑΤΛΙ ΚΑΙ Η ΨΕΥΔΟ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ





Πρόσφατα έτυχε ένα ιδιαίτερο γεγονός το οποίο ευτυχώς, αν και αξιοπερίεργα, βρέθηκε και στα ΜΜΕ της χώρας μας. Αυτό του Μουράτ Κανατλί.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Κανατλί μέλος του Τ/κ κόμματος Νέα Κύπρος αρνήθηκε να συμμετάσχει στις στρατιωτικές ασκήσεις των κατεχομένων ως έφεδρος. Αυτό επέφερε την φυλάκιση του από το καθεστώς των κατεχομένων.

Την ίδια ώρα Ε/κ κόμματα όπως οι Οικολόγοι, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις κατά του καθεστώτος των κατεχομένων πως παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτή του την πράξη καθώς βλέπετε, ο κ. Κανατλί δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης. Έτσι θεωρεί πως δεν πρέπει να υπηρετεί ως έφεδρος στα κατεχόμενα.

Ως εδώ μια χαρά. Μπορούμε να φωνάξουμε, να στηρίξουμε κάποιον φτάνει να μην υπάγεται υπό την δική μας διοίκηση. Τι γίνεται όμως από την πλευρά μας?

Φανταστείτε σύσσωμοι οι έφεδροι στρατιώτες της ΕΦ να δήλωναν το ίδιο με τον κ. Κανατλί και να αρνούνταν να υπηρετήσουν. Ποιος θα έβγαινε προς υπεράσπιση τους? Ποιο κόμμα δεν θα το θεωρούσε ως προδοσία ή το λιγότερο ως παραβίαση της πολιτικής υποχρέωσης μας αν γινόταν κάτι τέτοιο?

Η απάντηση είναι απλή. Κανένα. Ναι κανένα. 

Βλέπετε η αντιμιλιταριστική ευαισθησία που εύκολα επιδεικνύεται προς τρίτους δεν έχει χώρο στην ''ανεπτυγμένη'' και ''προοδευτική'', ειδικά σε αυτούς που το διατυμπανίζουν, Κύπρο και ιδιαίτερα στην ελληνοκυπριακή κοινωνία. 
Αντιθέτως η στήριξη σε μια αυτοδιαλυόμενη και σε κατάσταση αποσύνθεσης  ΕΦ κρίνεται ως επιβεβλημένη όπως και η συνέχιση επίδειξης στρατιωτικής δύναμης προς όλους όσους παρακολουθούν τα γεγονότα στο Κυπριακό.

Υ.Γ. Για όσους ανησύχησαν με τον τραυματισμό του νεαρού στρατιώτη από έκρηξη χειροβομβίδας, να μην αγχώνεστε. Υπάρχουν κι άλλα φθαρμένα πυρομαχικά στην ίδια κατάσταση και πολύ χειρότερη από αυτή της χειροβομβίδα..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ