ΕΛΑΜ vs ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ






Τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν μέρος στην ''πολιτισμένη και φιλελεύθερη'' κοινωνία της Κύπρου και συγκεκριμένα στην Λεμεσό από το ΕΛΑΜ προ μηνός είναι γνωστά.


Ο ρατσισμός και ο εθνικισμός που έλαβε μέρος από τα μέλη του ΕΛΑΜ κατά του πρώην κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανάδειξαν για ακόμα μια φορά τον άκρατο σωβινισμό που υποβόσκει στην κοινωνία μας αλλά και την εκμετάλλευση του εθνικού συναισθήματος από ακραίες ομάδες για προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Το αν είναι όχι απλά εθνικιστικό αλλά και ναζιστικό το ΕΛΑΜ θα το κρίνουν άλλοι, υπάρχουν και βιβλία από άτομα που μελέτησαν και την Χρυσή Αυγή και εξακριβώνουν και τον χαρακτήρα αλλά και την άρρηκτη σύνδεση των δύο.

Ωστόσο, ένα μικρό γεγονός που συνέβη χθες στην Αμμόχωστο κατά την λειτουργία και περιφορά του επιταφίου, για πρώτη φορά μετά το 1957, αναδεικνύει την καταστροφική δύναμη τέτοιων ιδεών και οργανώσεων.

Βλέπετε, οι Γκρίζοι Λύκοι έκαναν κάτι παρόμοιο με το ΕΛΑΜ καθώς ύψωσαν και αυτοί τις εθνικές τους σημαίες και φώναξαν συνθήματα κατά της λύσης και της συμβίωσης Ε/κ και Τ/κ.

Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός αλλά και η χρήση βίας όπου και αν εφαρμόζονται και εξασκούνται προκαλούν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το μίσος, τη διαιώνιση προβλημάτων και συγκρούσεων, την επιβολή μιας ''εθνικής'' ομάδας έναντι της άλλης ως και στην τραγικότερη κατάληξη της εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας, τα οποία παρά το ότι μας είναι γνωστά φαίνεται πως δεν έχουμε κατανοήσει εις βάθος της συνέπειες προς όλοι την ανθρωπότητα.

Εάν δοθεί στήριξη από την κοινωνία και δεν απομονωθούν τέτοιες οργανώσεις τότε το αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης είναι ένα και μόνο. Η καταστροφή, η νομιμοποίηση της de facto διχοτόμησης και η ταφόπλακα σε όποια προσπάθεια ειρηνικής συμβίωσης των κατοίκων της Κύπρου.

Noam Chomsky : 
''Is there an alternative to violence? If there is, the resort to force has no justification whatsoever....''

Υ.Γ. Άλλο εθνικισμός και άλλο πατριωτισμός... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ