ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ



Είναι αναμενόμενο πως οι πολίτες μέσα σε αυτή την πολιτική και οικονομική αποσύνθεση στην οποία ζούμε προσπαθούν να βρουν άξιους για να τους δώσουν τους ψήφους που μπορεί να φέρουν την αλλαγή.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κόμματα και ισχυρή, θα έλεγα, απήχηση στην κοινωνία προσπαθώντας έτσι να κερδίσουν τους αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους των παλαιών κομμάτων.

Η τακτική του συγκεκριμένου κόμματος έχει απήχηση καθώς έχει ανεβάσει τα ποσοστά του μέσω μιας παράδοξης, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα τακτικής. Την τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και σε επίπεδο ευρωψηφοδελτίου ατόμων τα οποία έρχονται από την συντηρητική δεξιά, αν μπορεί ευγενικά να τεθεί ως τέτοια, από τη δεξιά, το κέντρο και κάποια τα οποία μπορούν να θεωρηθούν και ως πρώην κεντροαριστερά.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο τι τελικά θα στηρίξει σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων αυτό το νέο σχήμα καθώς απ' ότι φαίνεται απουσιάζει μια ενιαία και ξεκάθαρη πρόταση και σε επίπεδο οικονομίας, κοινωνίας και στο Κυπριακό.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θεωρούν πως θα πρέπει να συγκαταλέγονται αλλά και ποιον πρόεδρο της επιτροπής θα ήθελαν να στηρίξουν.

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ο τρόπος προσέγγισης τους προς τους πολίτες. Η τακτική που ακολουθείτε δυστυχώς παραπέμπει σε καταστάσεις παλαιοκομματικής νοοτροπίας, καμπάνιες τύπου από ''πόρτα σε πόρτα'' κλπ.. Αυτό φαίνεται μέσω της προσέγγισης ηλικιωμένων έξω από εκκλησίες, κυρίως τις γιαγιάδες, αλλά και προς άτομα με κινητικές δυσκολίες...

Το συμπέρασμα νομίζω είναι εμφανέστατο. Η κοινωνία μας αντί να κοιτάζει προς τα άτομα τα οποία είναι ικανά και υπάρχουν τέτοια στα κοινοβουλευτικά κόμματα, εντούτοις προσπαθεί να αντικαταστήσει την προηγούμενη κομματοκρατία με μια καινούργια και με λιγότερο ουσιαστική πολιτική και ρεαλισμό, ιδιαίτερα στο εθνικό θέμα.
Γι'αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να δώσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα, αλλά στα άτομα που θεωρεί ικανά για να τα αλλάξουν και αυτά και έστω και ένα μέρος του συστήματος.

Τα αποτέλεσμα αυτής της μάχης για εκλογική δυναμική θα το κρίνουν αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν και όχι αυτοί που θα απέχουν. (καθώς όπως και να έχει δεν καταμετρούνται στα τελικά ποσοστά). Ας ελπίσουμε να πάρουμε όλοι τις σωστές αποφάσεις...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ