ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ?





Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους 6 μήνες περίπου, μην πω και παραπάνω. Η απουσία δημοσκοπήσεων από εταιρείες που ασχολούνται με το θέμα είναι γεγονός καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κομματικές προτιμήσεις.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που μπορεί να βρει κανείς έχουν σχέση με τις τελευταίες ευρωεκλογές και μόνο. Μετά από αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία για τις προτιμήσεις των πολιτών.


Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Τα κόμματα είναι αυτά που πληρώνουν για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα ιδιωτικά ΜΜΕ τα οποία πρόσκεινται ή έχουν εύνοια υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. 


Η μη απαίτηση για νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα δοθούν δημόσια και θα επηρεάσουν μετέπειτα όλο το εκλογικό σώμα είναι απόρροια της αποστροφής που έχει ο λαός προς το υπάρχον κομματικό σύστημα καθώς τα 4 κυρίαρχα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ δικαίως κατά την άποψη μου επωμίζονται τη δυσαρέσκεια και την ευθύνη του διεφθαρμένου συστήματος που συνεχίζει, όπως φαίνεται και από τα σκάνδαλα, να διατηρείται στην Κύπρο.


Ακόμη, η αναγνώριση του κομματικού συστήματος ότι ειδικά την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και όσο πλησιάζουμε προς τις επόμενες εκλογές, 2016, του ότι υπάρχει ελάχιστη εμπιστοσύνη από τη κοινωνία αλλά και το γεγονός ότι πιθανό κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί να μην παίρνουν πλέον έστω τα ελάχιστα δυνατά αποτελέσματα οδηγεί στη μη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Επίσης, η όποια δημοσκόπηση που θα αναδεικνύει κενά τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά του πολιτικού συστήματος πιθανό να δώσει το έναυσμα σε άτομα που σχετίζονται με την πολιτική και την οικονομία να προβούν στη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών, κάτι το οποίο απεύχονται τα υπάρχουσα κόμματα αλλά προσωπικά εύχομαι. 
Το εύχομαι καθώς θεωρώ πως νέοι ισχυροί θεσμοί μπορούν πιθανότατα να αμβλύνουν την πολιτική κρίση στην οποία βρισκόμαστε και να βάλουν τέλμα στην αυξανόμενη αποχή.

Γι' αυτό μην περιμένετε σύντομα πιθανές δημοσκοπήσεις καθώς τα κόμματα γνωρίζουν πως η δεδομένη συγκυρία δεν τα βοηθά, αν και σε κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο να επανεμφανιστούν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ