Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΜΕ

Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής της Κύπρου, η οποία παρουσιάζεται με το επωνύμιο ΕΛΑΜ, είναι μια πραγματικότητα την οποία ζούμε εδώ και λίγα χρόνια.

Ευτυχώς τόσο η ακρότητα, σε επίπεδο ιδεολογίας και πολιτικών θέσεων, όσο και η εκλογική δύναμη της οργάνωσης, δεν της έχουν επιτρέψει να διαδραματίσει το ρόλο που έχει η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η συνεχής και έντονη προβολή του ΕΛΑΜ από το Σίγμα, και κυρίως από το Sigmalive, και γενικότερα από το συγκρότημα Δίας, θέτει ερωτήματα τόσο για την πιθανή έμμεση βοήθεια που μπορεί να δώσει αυτή η προβολή, καθώς και για το ποιο είναι το κίνητρο του συγκροτήματος και των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω του ή πιθανό να συσχετίζονται, και να προβάλλονται κάποτε, από αυτό.




Η απλή θέση προς υπεράσπιση της προβολής που δίνει το Σίγμα θα ήταν πως απλά προβάλλει ένα κόμμα, το οποίο παραμένει πολιτικά ενεργό ασχέτως αν δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Παρ' όλα αυτά όμως αυτό θα ήταν σωστό εάν ο ίδιος σταθμός παρουσίαζε και άλλα κόμματα που είναι ενεργά όπως οι ΕΔΗ (Ενωμένοι Δημοκράτες) και το Δράσυ- Eylem ( Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία), κάτι που δεν συμβαίνει.

Επιπλέον, η οποιαδήποτε αυτούσια αναμετάδοση ανακοινώσεων πολιτικών κομμάτων είναι προβληματική ανεξαρτήτως του ποιος το αναμεταδίδει και ποιο κόμμα αφορά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που περιλαμβάνει ρατσιστικές ή βίαιες αναφορές προς τον οποιονδήποτε. 
Είναι ξεκάθαρη η διαφορά προβολής του ΕΛΑΜ σε σχέση με τα άλλα κόμματα καθώς την ώρα που οι ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων εμφανίζονται τις πλείστες φορές συγκεντρωτικά σε ένα άρθρο εδώ υπάρχει αποκλειστικότητα προς την οργάνωση.

Τα ΜΜΕ, στις πλείστες περιπτώσεις, έχουν πάρει πλέον ένα διαφορετικό ρόλο στην σύγχρονη εποχή με σκοπό όχι την απλή και έγκυρη ενημέρωση αλλά την μετάδοση πληροφοριών που να στηρίζουν συγκεκριμένες θέσεις και συμφέροντα.
Ιδιαίτερα εν μέσω κρίσεις υπάρχει μια μετατόπιση των ειδησεογραφικών πρακτορείων για να κερδίσουν την κοινή γνώμη.

Με το παρόν άρθρο δεν γίνεται επίθεση στο Σίγμα αλλά κριτική για σκέψη και για καλύτερη και πιο έγκυρη μετάδοση ειδήσεων από όλα τα ΜΜΕ αλλά και για να αναδειχθεί η ανάγκη για διατήρηση μιας ουδέτερης στάσης από αυτά και να μην διολισθαίνουμε σε ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές και δράσεις.

Η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να επέλθει μέσα από ακραία καθεστώτα και συμπεριφορές αλλά μέσα από νέες θέσεις, πρόσωπα και πολιτικούς σχηματισμούς οι οποίοι δεν θα απομακρύνονται από το δημοκρατικό κεκτημένο αλλά θα έχουν πάντα υπόψη πολιτικές που θα προωθούν την κοινωνική συνοχή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ