ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ...







Οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης, λόγω του ότι μια ξεκάθαρα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, αριστερή κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία της χώρας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που η αριστερά έχει πάρει την εντολή να κυβερνήσει τη χώρα σε μια από τις πιο σημαντικές συγκυρίες της τελευταίας εκατονταετίας. Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ (μια ξεκάθαρα δεξιά παράταξη) έχουν αλλάξει τη χώρα. 

Αν αυτό θα έχει μόνο αρνητικές ή θετικές πτυχές, ή έναν συνδυασμό και των δύο, θα το δείξει ο χρόνος. Τόσο η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού με πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, κάτι που επιτέλους θέτει τις βάσεις για τον διαχωρισμό θρησκείας και πολιτικής, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ξεκάθαρα κοσμικό κράτος, αλλά και η αναγνώριση των αγώνων της αριστεράς με την κατάθεση στεφάνων στα θύματα της Καισαριανής βάζει ήδη το πρώτο θετικό στίγμα της νέας κυβέρνησης.

Τα δύο βασικά στοιχεία που θα δείξουν πόσο καλή ή κακή θα είναι αυτή η επιλογή του ελληνικού λαού εξαρτάται πρώτον από το θέμα της οικονομίας, του δημόσιου χρέους και της ανάπτυξης και δεύτερον από το πώς θα καταφέρει σε βάθος χρόνου να συνυπάρξει η ελληνική αριστερά με την δεξιά στην κυβέρνηση.

Η πετυχημένη επιλογή υπουργών με άτομα άξια και με βαθιά γνώση στα χαρτοφυλάκια στα οποία έχουν ανατεθεί, καθώς και η τοποθέτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Πάνου Καμένου είναι εξαιρετικά δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης. Στα θετικά, αυτό θα φανεί από την ευφυΐα και τη συμπεριφορά του βέβαια, είναι και η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα του, κάτι που αναδεικνύεται και μέσα από το βιογραφικό του.

Σίγουρα για μια χώρα με ένα καταστροφικό μνημόνιο και που είχε κυβερνηθεί, προ εκλογών, από άτομα με απόψεις που δεν ανήκουν στην κεντροδεξιά αλλά στην παλαιά εθνική δεξιά, η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ φάνταζε ως ειλημμένη απόφαση.

Πράγματι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα και ελπίζουμε και η υπόλοιπη Ευρώπη να γίνει πιο ανεκτική και να κατανοήσει τις κοινωνικές δυσκολίες στις οποίες ζει η χώρα και αυτός ο άνεμος αλλαγής να είναι κάτι το θετικό, μια νέα αρχή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ