ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ ΤΗΣ! (J. Hourican)




Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου (ΤΚ) κ. Τζον Χούρικαν έκανε προ ημερών κάποιες βαρυσήμαντες δηλώσεις με αντίκτυπο προς όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Όπως ορθά δήλωσε, το κύριο πρόβλημα όχι μόνο της Τράπεζας Κύπρου αλλά και των υπόλοιπων τραπεζών είναι οι μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι δυστυχώς δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους. Αυτό το ξέραμε. Το τι δεν ξέραμε (μάλλον το τι δεν θέλουμε να μας λένε γιατί ξέρουμε πως υπάρχει και αυτό κάτω από το χαλί), είναι οι πλάτες που κάνει η πλειονότητα της πολιτικής ηγεσίας σε αυτούς τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πέρα από αυτό, ο κ. Χούρικαν έριξε τα πυρά του και κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, που όπως είπε προσποιούνται ότι προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες από τις κακές τράπεζες, ενώ στην πραγματικότητα προστατεύουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κύπρου. Αυτή, όσο και αν θέλουμε να το αρνηθούμε, είναι η πικρή πραγματικότητα και δυστυχώς αυτά τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται σε περισσότερα από ένα ή δύο κόμματα, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζονται ως "προστάτες" των χαμηλών στρωμάτων.

Όσοι δεν θέλουν να πιστέψουν ότι γίνεται αυτό ή ακόμη χειρότερα όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι το δικό τους κόμμα αποκλείεται να δουλεύει με αυτή τη τακτική δεν βοηθούν την κοινωνία να προοδεύσει. Για να λυθεί ένα πρόβλημα χρειάζεται αναγνώριση της ύπαρξής του και σε μεταγενέστερο στάδιο απομάκρυνση των προβληματικών στοιχείων.

Δεν είναι τυχαίο το ποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον κ. Χούρικαν για αυτές τις "απαράδεκτες" δηλώσεις αλλά και το ποιοι συντάχθηκαν μαζί του για ευνόητους λόγους.
Ασχέτως της θέσης του κ. Χούρικαν στην ΤΚ και γενικότερα στον τραπεζικό τομέα (ο οποίος προφανώς ως κερδοσκοπικός οργανισμός και τομέας έχει σκοπό το κέρδος), πρέπει να αναγνωρίσουμε τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τα λόγια του και να ασκήσουμε επιτέλους κριτική προς την κομματική ηγεσία και την πρακτική που ακολουθεί.

Ελπίζουμε εκτός από τα κομματικά μέλη και τους φίλους των κομμάτων οι οποίοι πρέπει να επηρεάζουν προς την ορθή κατεύθυνση, να υπάρξουν και άλλες, νέες ίσως πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση για αλλαγή και για μια πιο ορθολογική πολιτική μακριά από την αδιαφάνεια και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Υ.Γ. Κύριε Χούρικαν συνεχίστε το έργο σας για όσο μας αντέχετε! 



(Το άρθρο γράφτηκε πριν τη δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ