Εκλογές 2016: Να μην γίνουμε Πόντιοι Πιλάτοι




Κάθε 1-2 χρόνια καλείται ο κάθε ένας από εμάς να εξασκήσει ένα δικαίωμα το οποίο κάποιοι αλλού δεν έχουν, κάποιοι πολέμησαν και πέθαναν για αυτό, το δικαίωμα του ''εκλέγειν και εκλέγεσθαι''. 

Σίγουρα όλοι προσμετρούν την κάθε εκλογική αναμέτρηση στη βάση της σημαντικότητας και των διακυβευμάτων που έχει τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό ή υπερεθνικό επίπεδο. Εντούτοις, η κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει κάτι διαφορετικό, αλλά ταυτοχρόνως κοινό με τις υπόλοιπες. Είναι η μόνη στιγμή που ο πολίτης έχει τον έλεγχο του τι θα ακολουθήσει σε δημοτικό, νομοθετικό και εκτελεστικό επίπεδο για τα επόμενα 4-5 χρόνια. 

Με την απουσία δίωξης του ατόμου σε περίπτωση αποχής, πολλοί είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα αποφασίζουν να μην ψηφίσουν. Ωστόσο, η τακτική του ''νίπτω τας χείρας μου'' και η σκέψη πως η ευθύνη μετατίθεται στους υπόλοιπους είναι λανθασμένη μιας και η αδράνεια και η απουσία ανάληψης του καθήκοντος, έστω και αυτού του τόσο μικρού, στρέφει την ευθύνη και πάλι σε εμάς.

Όσοι επιθυμούν την αλλαγή παλεύουν για αυτή με όποια μέσα έχουν στη διάθεση τους, οι υπόλοιποι μετά το κακό και την κηδεία κλαίνε τον κακομοίρη.
Καλή εξάσκηση της υποχρέωσης μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ