Ρεκόρ υποψηφίων στις Βουλευτικές, ρεκόρ και της αποχής?




Ανακοινώθηκαν και εγγράφηκαν επισήμως οι υποψήφιοι που θα παλέψουν για τις 56 θέσεις στη κυπριακή βουλή. Συνολικά 494 άτομα θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις 22 Μαΐου, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πέρα από τα παραδοσιακά κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ), θα συμμετάσχουν επίσης το Κίνημα Οικολόγων το οποίο ενισχύεται με κοινωνικές ομάδες και φέρει το όνομα Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, η Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Αλληλεγγύη το οποίο συγχωνεύτηκε ουσιαστικά με το ΕΥΡΩΚΟ το οποίο έπαψε να υφίσταται πλέον, το ΕΛΑΜ, το  Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία, το Κίνημα Πνοή Λαού και η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης. Σε αυτούς προστίθεται ο τοπικός συνδυασμός στη Λεμεσό "Όλοι στον Αγώνα" και ο Κώστας Κυριάκου "Ούτοπος" ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Είναι εμφανές πως οι επιλογές αυτή τη χρονιά είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, τόσο σε πρόσωπα όσο και κομματικά και κοινωνικά σχήματα. Το ερώτημα παραμένει η αποχή, η οποία ωστόσο φαίνεται να μειώνεται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται μέχρι στιγμής να κυμανθεί ανάμεσα σε 20-25% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου. 

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πλέον πολλές δικαιολογίες για τη μη ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές μιας και νέα πρόσωπα και κόμματα έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο. Όσοι φωνάζουν για αλλαγή μπορούν να το επιδείξουν στην κάλπη, οι υπόλοιποι απλά δεν θα αναλάβουν την ευθύνη για τη πορεία της χώρας. Όσο και αν φαίνονται ασήμαντες αυτές οι εκλογές, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Ας μη ξεχνάμε τα τραγελαφικά γεγονότα με τα νομοσχέδια για το κούρεμα καταθέσεων και τις δηλώσεις διαφόρων σήμερα πρώην βουλευτών περί μη ανάγνωσης προνοιών του σχεδίου γιατί ήταν γραμμένα στο πίσω μέρος της σελίδας το οποίο δεν διάβασαν λόγω της έκτασης του σχεδίου!

Αν δεν θέλουμε να επαναληφθούν οι οποιεσδήποτε κωμικοτραγικές καταστάσεις στη νέα βουλή τότε οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψη μας με τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας. Πρώτο και ίσως ισχυρότερο, η κάλπη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ