IT'S THE FINAL COUNTDOWN



Η εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου μπήκε στη τελική ευθεία. Το ξέρω πως πολλοί έχουν κουραστεί από τα προεκλογικά σποτ και της συγκεντρώσεις αλλά οι εκλογές παραμένουν ο υπέρτατος θεσμός της δημοκρατίας.

Το πρώτο βήμα για εκλογή νέου προέδρου θα γίνει τη Κυριακή και όσοι επιθυμούν να μην είναι υποχείριο κανενός καλό είναι να πάνε να ψηφίσουν και να εκφράσουν την άποψη τους, γιατί η αποχή ισοδυναμεί με την απουσία άποψης καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα ποσοστά ψήφου.


Το δεύτερο βήμα, θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή και εκεί αν και παραμένει ακόμη θολό το τοπίο θα είναι κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα υπάρχουν δυο εξαιρετικά διαφορετικές απόψεις στα θέματα Κυπριακού και Οικονομίας ή αν ο πολίτης θα περιορίσει τον εαυτό του, λόγω αποτελεσμάτων πρώτης Κυριακής, σε επιλογές όπως και το 2008.

Το αξιοσημείωτο σ' αυτές τις εκλογές είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα κόμματα τόσο διχασμένα σε σχέση με τις αποφάσεις των ηγεσιών τους, ενώ είναι και η πρώτη φορά που έχουμε υποψήφιο κατά της ΔΔΟ, μιας δοτής μορφής λύσης για το Κυπριακό,  ο οποίος παίρνει τόσο υψηλά ποσοστά, έστω προεκλογικά.

Ο κόσμος καλείται για ακόμα μια φορά να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα διαπραγματεύεται το μέλλον του. Τα λάθη του παρελθόντος είναι γνωστά σε όλους και όσοι δεν τα γνωρίζουν, καλύτερα να ενημερωθούν προτού πάνε να ψηφίσουν. 

Καλή ψήφο λοιπόν και να θυμάστε ότι είστε ελεύθεροι άνθρωποι, να διαλέξετε το τι σας εκφράζει. Κανένας δεν δικαιούται να σας πάρει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης.

''Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά''      Ρ.Φεραίος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ