ΤΟ ELA ΝΑ ΔΕΙΣ!!




Δυστυχώς οι οιωνοί των τελευταίων ημερών επαληθεύτηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καθώς η τελική συμφωνία για να καταστεί βιώσιμο το χρέος τόσο του κράτους όσο και των τραπεζών είναι πολύ οδυνηρή για τον τόπο.

Τα τρομερά λάθη που έχουν γίνει στη χώρα μας, ιδίως των διευθυντικών στελεχών τόσο της Κεντρικής Τράπεζας όσο και των δυο μεγάλων τραπεζών έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια οικονομική ύφεση της οποίας έχουμε δει μόνο τα πρώτα σημάδια.

Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διεμήνυε ότι η Λαϊκή πρέπει να αλλάξει τρόπο λειτουργίας ώστε να συνεχίσει να υπάρχει. Ωστόσο, αντί να γίνει αυτό η Λαϊκή συνέχισε να ζητά χρήματα από το Emergency Liquidity Assistance (ELA) χωρίς να λαμβάνει μέτρα εξυγίανσης με αποτέλεσμα σήμερα να έχει δανειστεί 9 δις και να έχει οδηγηθεί σε ουσιαστική χρεοκοπία.
Ακόμη, η ανεξήγητη αγορά ελληνικών ομολόγων από τις 2 μεγάλες τράπεζες δεν μπορεί παρά να βάζει υποψίες για άλλου είδους οικονομικές συμφωνίες ανάμεσα σε στελέχη ή πολιτικά πρόσωπα τα οποία απέκρυψαν την όλη πτυχή των συμφωνιών.

Κανένας ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης δεν πρέπει να αποδεχθεί ότι τα άτομα στα κέντρα αποφάσεων δεν γνώριζαν ή δεν ήξεραν για αυτά τα προβλήματα των τραπεζών αλλά και τις ατασθαλίες στις οποίες είχαν υποπέσει. 

Τους προσεχούς μήνες θα ακούσουμε πολλά σκάνδαλα να βγαίνουν στη φόρα για δάνεια σε οργανισμούς και άτομα, για ανήκουστα ποσά και για πρόσωπα με αμύθητα ποσά στους λογαριασμούς τους. 
Ελπίζω ότι τόσο ο λαός όσο και η πολιτική ηγεσία να μην τα κουκουλώσουν όπως έγινε ξανά και ξανά στην Ελλάδα, από την οποία τελικά δεν μάθαμε απολύτως τίποτα. Η κρίση δεν είναι τόσο οικονομική όσο πολιτική. Το παλιό σύστημα του κομματικού πελατειακού συστήματος οδηγεί τη χώρα να διοικείται από διάφορα πόστα με πολλές φορές ανάξια άτομα που δεν έχουν κατα νου το πραγματικό συμφέρον του τόπου αλλά του κόμματος.

Υ.Γ. Όσοι βλέπουν την Κούβα ως μοντέλο χώρας και οικονομίας καλό είναι να δουν και τα μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η ΚΤ για μείωση της εκροής χρημάτων από τη χώρα. Αυτά θέλαμε, αυτά θα έχουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ