ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.. ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!



Πέρα από την απόφαση για κούρεμα των μεγάλων καταθέσεων το οποίο πλέον είναι γεγονός και θα δοκιμάσει την Τράπεζα Κύπρου για το κατα πόσο έχει τη δύναμη να αντεπεξέλθει και να παραμείνει σε λειτουργία, φαίνεται ότι οι υπόλοιποι όροι του μνημονίου μπορούσαν να είναι πολύ χειρότεροι απ' αυτούς που φαίνεται να έχουν επιτευχθεί.


Καταρχάς 
  1. Τουλάχιστον για την ώρα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μένει στα χέρια της χώρας μας και δεν υποθηκεύεται ως αντάλλαγμα για την παροχή του δανείου, κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και για πιθανή ανάπτυξη και ενεργειακή αυτάρκεια τα επόμενα χρόνια.
  2. Οι ωρομίσθιοι δημόσιοι υπάλληλοι, 900 στον αριθμό, θα επαναπροσληφθούν κάτι το οποίο δεν συγκαταλεγόταν στις προηγούμενες συμφωνίες οι οποίες άρχισαν να διαρρέουν και να συμφωνούνται πριν από τον Ιανουάριο.
  3. Γίνεται επιμήκυνση από το 2016 στο 2018 για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος επί του  κρατικού ΑΕΠ, δηλαδή πλεόνασμα πάνω από 3%.
  4. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν αύξηση μιας διδακτικής ώρας με αποτέλεσμα 500 εκπαιδευτικοί να μην απολυθούν ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μια αποκοπή μισθού μεταξύ 0,5 - 2,5 % αναλόγως του μισθού τους.
  5. Η μείωση των δημόσιων υπαλλήλων και του υπέρογκου πελατειακού δημόσιου τομέα θα είναι 4500 και όχι 5000 έτσι ώστε να καλύπτεται από τις συντάξεις και να μην χρειαστούν απολύσεις προσωπικού.
  6. Η εκποίηση πρώτης κατοικίας αυτών που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους θα τεθεί σε ισχύ μετά από 2,5 χρόνια σε σχέση με 2 που ήταν προηγουμένως.
Δεν κάνω τον συνήγορο της νυν ηγεσίας και ούτε πρόκειται να τον κάνω ποτέ, αλλά αν με ρωτάτε να επιλέξω των λαϊκισμό, την αοριστολογία που είπε γνωστός βουλευτής ''έχουμε εναλλακτικές προτάσεις εκτός τρόικας αλλά δεν μπορούμε να τις πούμε δημόσια'', τότε ναι προτιμώ το ρεαλισμό. Και οι νυν αλλά και οι απερχόμενοι κυβερνώντες πρέπει πάντοτε να γνωρίζουν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και δεν περιμένει θαύματα. 
Περιμένει έργα και πράξεις και κάθαρση του δημόσιου τομέα από το υπάρχον πελατειακό σύστημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ