ΕΝΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΙ' ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΔΥΣΗ..



Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου προσπαθούν να τραβήξουν την Κύπρο είτε προς Ανατολή είτε προς Δύση. Δυστυχώς το τρένο της επιλογής του προς τα που πρέπει να κατευθυνθεί η χώρα μας φαίνεται να έχει πλέον άλλο οδηγό καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και ο σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής έχουν καθυστερήσει σε απίστευτα μεγάλο βαθμό.

Από τη μια πλευρά έχουμε την Ρωσία, ένα σύμμαχο ο οποίος ωστόσο δεν έχει αποδείξει την καλή διάθεση που πιθανόν να έχει. ( Μακάρι να έχει δίκιο ο Παΐσιος και εμείς άδικο)

Και από την άλλη έχουμε το ΣτΕ(βλ.http://parwpides.blogspot.com/2013/03/blog-post_11.html)
 και το τι μπορεί να μας προσφέρει σαν συμμαχία, και όχι το ΝΑΤΟ. Τα κακά που προξένησε οι πολιτική των ΗΠΑ στην Κύπρο είναι γνωστά, κάτι που φαίνεται και μέσα από τον Κίσσινγκερ και τη CIA. Ωστόσο πρέπει και εμείς να αποφασίσουμε που πραγματικά μας συμφέρει να είμαστε ως κράτος και να επιδιώξουμε τις συμμαχίες που χρειάζονται για να γίνει αυτό.

Η οικονομία έχει καταρρεύσει και το μόνο δυνατό μας χαρτί είναι η ενέργεια. Ευτυχώς αυτές τις δύσκολες στιγμές έχει ανατεθεί σε έναν, απ' ότι φαίνεται, άξιο υπουργό, τον κ. Λακκοτρύπη να διαπραγματευτεί αυτά τα ζητήματα. Πρώτο μέλημα του νυν υπουργού θα πρέπει να είναι η διάψευση των ψιθύρων για ένωση του φυσικού αερίου με τον Nabucco, τον οποίο μας άφησε δυστυχώς ως παρακαταθήκη η κ. Πραξούλα και κάποιοι έχουν πεισθεί ότι θα μας βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μας.

Δεύτερο, να ασκήσει πίεση για επίτευξη του κοινού αγωγού που θα περνά από την Κρήτη και η δημιουργία σταθμού υγροποίησης στην περιοχή, κάτι που επιθυμεί και η Noble.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται σωστή διαχείριση, ασχέτως κομματικών ηγεσιών και ποιος ηγείται της κυβέρνησης κάθε 5 χρόνια, κάτι το οποίο δυστυχώς για κάποιους είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό.

Η Κύπρος πρέπει να βρίσκεται και στην Ανατολή, πολιτισμικά και γεωγραφικά ήδη βρίσκεται, αλλά και στη Δύση ώστε να επιτευχθούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι τρίτων χωρών, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν και τα κόμματα πριν μας βρουν συμφορές των περασμένων δεκαετιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ