Οι ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας





Ο τίτλος θα μπορούσε να αναφέρεται σε άλλη μια σαπουνόπερα των καναλιών που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ωστόσο κάθε άλλο παρά σενάριο για τηλενουβέλα αφορά ο τίτλος.

Για όσους δεν γνωρίζουν πριν από μερικές μέρες στο χωριό Μανωλάδα της Ελλάδος έλαβε σάρκα και οστά η ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα που σπέρνουν κάποιοι σε βάρος συνανθρώπων μας, θεωρώντας τους ως υπαίτιους για την κρίση και την οικονομική εξαθλίωση του Ελληνισμού.

Βλέπετε, κάποιοι γεωργοί, αν μπορεί να τους αποκαλέσει κανείς έτσι, πλήρωναν λαθρομετανάστες εδώ και χρόνια για να δουλεύουν στα κτήματα τους, και συγκεκριμένα στις καλλιέργειες φράουλας, έναντι πολύ χαμηλών εισοδημάτων και άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Οι 200! μετανάστες ζήτησαν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών και οι επιστάτες άναψαν πυρ εναντίον τους. Αποτέλεσμα, 28 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο και οι 3 επιστάτες μαζί με τον ιδιοκτήτη στο δικαστήριο.

Αυτό το συμβάν, δεν είναι τυχαίο καθώς παρόμοια περιστατικά έγιναν και το 2008 χωρίς ωστόσο το κράτος να λάβει μέτρα ασφαλείας προς τους εργαζομένους και χωρίς να τέθει σε φυλάκιση αυτούς που εργοδοτούν παράνομους μετανάστες και τους κακομεταχειρίζονται.Παρόμοια περιστατικά έγιναν και στην Κύπρο για όσους δεν το γνωρίζουν, όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε στην περιοχή των χαλεπιανών στη Λευκωσία όπου δεκάδες λαθρομετανάστες ζούσαν σε προκάτ σε άθλια κατάσταση, με τον εργοδότη, ευτυχώς, να συλλαμβάνεται.

Το άρθρο αυτό το γράφω ώστε ο αναγνώστης να αντιληφθεί με πόση διαστρέβλωση μπορούν κάποιοι να κατηγορούν συνανθρώπους μας με βάση το χρώμα ή την εθνικότητα τους για να μετακυλήσουν οι ευθύνες για την οικονομική αλλά και πολιτική κρίση. 

Κύριοι, βάλτε το καλά στο μυαλό σας, ο εθνικισμός και ο φασισμός πέθανε και μαζί τους πήραν και πολλές ανθρώπινες ζωές. Μακάρι να μην υπάρξουν άλλες Μανωλάδες τόσο σε Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. 

Υ.Γ. Όσοι κυματίζουν την εθνική σημαία και υποστηρίζουν ότι θέλουν ένα καθαρά ελληνικό κράτος με βάση την αρχαία Αθήνα, ας έχουν υπόψη τους ότι στην αρχαία Αθήνα ο ξένος μεταχειριζόταν ως ισότιμος πολίτης και όποιος δεν του συμπεριφερόταν ως τέτοιο υπαγόταν σε δίκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ