G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ



Δυστυχώς άλλη μια οικογένεια ξεκληρίστηκε από την κάννη ενός στρατιωτικού όπλου της ΕΦ.
Σίγουρα όσοι παρακολούθησαν την υπόθεση καταλαβαίνουν πως πιθανόν και χωρίς το στρατιωτικό όπλο, με ένα κυνηγετικό τυφέκιο ο εν λόγω απελπισμένος άνθρωπος να έκανε όσα έκανε.

Ωστόσο εδώ υπάρχει μια μεγάλη διαφορά την οποία κανείς δεν λέει (γιατί άραγε?), πως το φονικό όπλο χορηγήθηκε από το κράτος εν αντιθέσει με το οποιοδήποτε κυνηγετικό τυφέκιο το οποίο αγοράζεις με δική σου πρωτοβουλία. Το κράτος δυστυχώς οπλίζει σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού με φονικά όπλα, 7.62 mm και όχι 5.6 όπως προνοούν οι νέοι διεθνείς κανόνες για όπλα μάχης, με αποτέλεσμα να εναπόκειται στον καθένα αναλόγως ψυχικής, οικονομικής(ιδιαίτερα με τα σημερινά δεδομένα) κατάστασης του το πως θα το χρησιμοποιήσει.

Το κράτος, με βάση το Σύνταγμα, σου λέει πως οφείλει να προστατεύει τον πολίτη κατά εσωτερικών ή εξωτερικών κινδύνων. Σε αυτή τη βάση, το κράτος για να μας προστατεύσει, ορθά, μετά το 1974 έδωσε σε όλους τους εφέδρους όπλα λόγω του φόβου πιθανής νέας σύγκρουσης με τους Τούρκους.

Πλέον όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, οι εσωτερικοί κίνδυνοι που δημιούργησε αυτή η πολιτική. Ποιος μπορεί δηλαδή να προβλέψει αν πιθανόν κάποιος κάνει μια τέτοια επίθεση εναντίων των συμπολιτών του ή οργανωμένα μαζί με άλλους που κατέχουν το ίδιο όπλο εναντίων άλλων ομάδων του πληθυσμού?

Η απάντηση που δόθηκε από επίσημα στρατιωτικά χείλη είναι πως τα όπλα τα έχουμε στα σπίτια μας όχι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επίθεση να αμυνθούμε άμεσα, γιατί και αυτό με βάση τους στρατιωτικούς κανονισμούς είναι παράνομο καθώς δεν θα έχουμε πάρει διαταγή, αλλά σε περίπτωση άμεσης επιστράτευσης να μειωθεί πολύ ο χρόνος κατάταξης στα στρατόπεδα αφού θα κρατάμε ήδη τα όπλα. (ασχέτως αν και πάλι θα σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος για έλεγχος των όπλων, καταγραφή κλπ) 

Το αν είναι αυτό λογικό ή όχι θα το κρίνει ο καθένας μας ατομικά, όπως και το αν τελικά η ΕΦ πρέπει να γίνει ένα μικρότερο, πιο οργανωμένο με επαγγελματίες και όχι με κύριο όπλο την εφεδρεία, πιο καταρτισμένο σώμα και το αν θα πρέπει να συνεχισθούν οι άσκοπες ασκήσεις και 48ωρες διανυκτερεύσεις εντός στρατοπέδων απλά και μόνο για να ικανοποιηθεί το εθνικό αίσθημα..

Υ.Γ. Τα λανθασμένα μέτρα που επιθυμεί να λάβει το ΥΠΑΜ, όπως έκτακτοι έλεγχοι στα σπίτια για να κρίνει αν φυλάμε όπως πρέπει τα όπλα τα οποία δεν επιθυμούμε να έχουμε κοντά στις οικογένειες μας, και άλλα, δυστυχώς δυσχεραίνουν την κατάσταση και δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας