ΜΠΛΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1973 ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ




Μεσούσης της κρίσης και της ταραχής στη ζώνη του ευρώ, ο David Cameron θυμήθηκε για ακόμη μια φορά να πουλήσει τσαμπουκά και να δεσμευτεί στους Βρετανούς πως σε περίπτωση επανεκλογής του θα διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε. . Διατύπωσε για ακόμα μια φορά ότι η Βρετανία πρέπει να έχει συμφέρον ως μέλος της Ε.Ε., έτσι ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και ακόμα πιο φιλελεύθερο εμπόριο ανάμεσα σε Βρετανία και Ε.Ε., όχι ανάμεσα σε ένα μέλος και τα υπόλοιπα 26, θέτοντας έμμεσα τον εαυτό της έξω από περαιτέρω υποχρεώσεις προς την Ε.Ε.

Παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, κάτι που πιστεύω ωστόσο πως δεν πρόκειται να γίνει, με το να στέλνει τη χώρα σε δημοψήφισμα για το αν δε θα πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. Η επιτακτική ανάγκη που νοιώθει για προσέλκυση της υποστήριξης των ευρωσκεπτικιστών προς τη κυβέρνηση του και η εξασφάλιση μιας δεύτερης προεδρικής θητείας φέρνει στο νου παρόμοιες επιτήδειες και λανθασμένες στρατηγικές που έγιναν και παλαιότερα στη Κύπρο
( βλ. Κρίση S-300 1998-1999) απλά και μόνο για επίτευξη μιας δεύτερης προεδρικής θητείας.
Πραγματικά είναι τραγικό να βλέπει κανείς τα ρίσκα που είναι ικανή να πάρει μια κυβέρνηση για την παραμονή της στην εξουσία.

Ωστόσο η στάση της Μ.Βρετανίας θυμίζει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, καθώς γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές συμμαχίες στη περιοχή που να της εξασφαλίζουν τόσες εμπορικές ελευθερίες και η συμμόρφωση θα πρέπει να είναι μονόδρομος, εντούτοις απειλούν για έξοδο, ή μη ένταξη, απλά και μόνο για περαιτέρω εύνοια και διάκριση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη.

Ελπίζω να μην πέσουν οι υπόλοιπες χώρες στη παγίδα της Βρετανίας, για ακόμα μια φορά, καθώς οι αναταραχές σε περίπτωση μεγαλύτερης ελαστικότητας θα είναι πολύ μεγάλες και ίσως να απειλήσουν την ισορροπία της Ε.Ε. σε μεγαλύτερο βαθμό από την οικονομική κρίση!

Ε ρε κρίση που σας χρειάζεται!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ