Doing the same thing over and over again and expecting different results = insanity!!


Χθες είδαμε για πρώτη φορά τους τρεις υποψηφίους στην πρώτη διακαναλική συζήτηση με θέμα την οικονομία.  Κάθε άλλο παρά debate ήταν αυτό που είδαμε χθες αλλά ας το δει η πλευρά του υποψηφίου ο οποίος απέρριψε την πρόταση για συζητήσεις ανα δύο, για προφανής λόγους.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά είδαμε να μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σε ότι αφορά τι θα αλλάξει ο κ. Μαλάς σε σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση στην οποία ήταν μέλος αλλά και να υποδείξει που συμφωνούσε ή διαφωνούσε στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια, έστω και αν ρωτήθηκε 6 φορές από 3 διαφορετικούς δημοσιογράφους.
 Ο κ. Αναστασιάδης απέτυχε να απαντήσει για την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων, επαναλαμβάνω κερδοφόρων, ημικρατικών οργανισμών καθώς και να δεσμευτεί για χρησιμοποίηση μη ηγετικών κομματικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση και δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την πρόταση του για ίδρυση 7 νέων υφυπουργείων με οικονομικά αποδεδειγμένα στοιχεία.
Ο κ. Λιλλίκας επανέλαβε κα για πολλοστή φορά το δύσκολο σχέδιο του για άμεση εκμετάλλευση του 
φυσικού αερίου.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ακούσαμε τους 2  από τους 3 υποψηφίους το τραγικό ''Θα σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας'', το οποίο είναι αδιανόητο όχι μόνο για λόγους βολέματος αλλά και λόγω του ότι για να λειτουργήσει μια κυβέρνηση επιβάλλεται να υπάρχει και μια ισχυρή αντιπολίτευση για να την ελέγχει και να υποδεικνύει τα λάθη και τις παρατυπίες της.

Απ' ότι φαίνεται τα δυο μεγάλα κόμματα παραμένουν πολιτικά ανώριμα και συνεχίζουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις με σλόγκαν του παρελθόντος. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά πιστεύω ότι και στο επόμενο debate, το οποίο θα είναι για το Κυπριακό, θα ακούσουμε και πάλι εξ αριστεράς της κατηγορίες για πραξικοπηματίες και ΕΟΚΑ Β και εκ δεξιάς την επανάληψη των αισχρών δηλώσεων της αριστεράς για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ του '55.

Ο κόσμος αδυνατεί να πεισθεί και έχει κουραστεί από αυτά. Ωστόσο ο λαός έχει και λύσεις ενώπιον του, έστω και αν δεν είναι οι ιδανικές, φτάνει να κοιτάξει μπροστά χωρίς παρωπίδες.


Σχόλια

  1. Η εικόνα τοθ Πίν τα λέει όλα Κυριάκο γι'αυτό δεν θα βγούμε ποτέ απο το βάλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε μην το λες. Όντως η εικόνα του Πιν είναι σωστή γι'αυτό οι όποιες ελπίδες για να βγούμε από το βάλτο είναι το μικρό παιδί το οποίο ακόμα να φορέσει παρωπίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ