ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ Σ'ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.. ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!

Προ ημερών γίναμε όλοι θεατές σε μια ακόμα μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή τη φορά είχε κάτι το ιδιαίτερο. Τα θύματα ήταν ανήλικα παιδιά.

Το γιατί ένας ψυχοπαθής σκότωσε τόσα μικρά παιδιά έχει σχέση με τη ψυχική του υγεία, το πως όμως κατάφερε να οπλιστεί νόμιμα ένα άρρωστο πλάσμα και να αφαιρέσει τις ζωές τόσον παιδιών είναι κάτι το οποίο πρέπει έστω και έμμεσα να προβληματίσει και εμάς.
Το σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να αγοράσει όπλο σχεδόν κάθε τύπου, από μια απλή υπεραγορά! Στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος νόμοι και μεταρρυθμίσεις να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη αλλά και το κράτος με απώτερο στόχο το οικονομικό συμφέρον συγκεκριμένης μερίδας ατόμων ή επιχειρήσεων.
Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία στις ΗΠΑ είναι αυτή των όπλων η οποία στηρίζετε και στηρίζει κυρίως τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και κάποιους Δημοκράτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τροποποιείτε το σύνταγμα και να υπάρχουν πλέον 300 εκατομμύρια νόμιμα όπλα!!

'Ετσι και στην Κύπρο με απλές τροποποιήσεις ή μη εποπτεία των επενδύσεων, συναλλαγών και συγχωνεύσεων κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος του λαού, λαός ο οποίος δυστυχώς πολλές φορές τους ψηφίζει κιόλας χωρίς να έχει επίγνωση των επιπτώσεων της τυφλής ψήφου του.

Έχουμε και λέμε  : 
  •   Συγχώνευση εταιριών γαλακτοκομικών ειδών για αύξηση κέρδους, μείωση προσωπικού και ανταγωνισμού αγοράς. Έγινε έλεγχος? Όχι!
  • Αδειοδότηση για γήπεδα γκολφ. Έγινε έλεγχος? Όχι!
  • Συγχώνευση τραπεζών. Έγινε έλεγχος? Όχι!
Και πάμε τώρα στις προεκλογικές σκοπιμότητες που είναι πολύ πιθανών να υλοποιηθούν αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό :
  • Ιδιωτικοποίηση ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ημικρατικών οργανισμών.
  • Διαιώνιση πελατειακής σχέσης για θέσεις εργασίας.
  • Ανακύκλωση πολιτικών προσώπων για βόλεμα σε υπουργεία και δημιουργία υφυπουργείων για  ικανοποίηση πολιτικών υποστηρικτών.
  • Νομιμοποίηση επιβλαβών ουσιών και συρρίκνωση κοινωνικού κράτους.
Αυτά και πολλά άλλα φέρνουν το λαό στο έλεος κερδοσκόπων, ασχέτως ονομασίας κόμματος, με αποτέλεσμα την εξάρτηση σε τρίτους για επιβίωση του. Αυτούς τους ελέγχους πρέπει να τους κάνουν και η εκτελεστική και η νομοθετική αλλά κυρίως η δικαστική εξουσία. Όταν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις εξουσίες τότε έχουμε πρόβλημα.
Είναι στα χέρια του λαού να το αλλάξει αυτό, φτάνει να σηκωθεί από τον καναπέ του!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ