Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ





22 Οκτωβρίου 2006

Το ΔΗΚΟ εξελέγη ως πρόεδρο του κόμματος το Μ.Κάρογιαν μετά από απόσυρση του Τ.Παπαδόπουλου από την προεδρία του κόμματος. Ένα λάθος το οποίο πολλοί, ειδικά αυτό το καιρό καταλογίζουν στο ΔΗΚΟ καθώς η πορεία του κόμματος έχει κάνει στροφή σχεδόν 180 μοιρών.
Αρχής γενομένης με τις εκλογές του 2008 όπου παρά τις πληροφορίες για άνετο πέρασμα στο 2ο γύρω εκλογών του Τάσσου Παπαδόπουλου και με μεγάλο ενδεχόμενο επανεκλογής, τελικά το μεγάλο παρασκήνιο εσωκομματικά κατέληξε σε ''ήττα'' στις εκλογές αλλά νίκη σε θέμα υπουργικών θέσεων μέσω της στήριξη της τελευταίας στιγμής στο Δημήτρη Χριστόφια.

Τα υπόλοιπα γνωστά καθώς το 2008 ο κ.Κάρογιαν εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής ενώ το 2009 επανεκλέγεται πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ωστόσο δημοσίευμα του wikileaks με αριθμό 09NICOSIA200 
διαφαίνεται η έντονη αντίθεση πολλών μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος με τους χειρισμούς του και τη στροφή του προς συνεργασία με το ΔΗΣΥ.Πότε? Το 2009!
Την ίδια μέρα επαναλαμβάνει στην ομιλία του τις γνωστές θέσεις του ΔΗΚΟ
''Οι θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, και με τον Σπύρο Κυπριανού, και με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, και σήμερα, είναι κρυστάλλινες. Και πάνω από όλα, με το βροντερό ΟΧΙ του κυπριακού λαού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας Τάσσο Παπαδόπουλο  υπερασπιστήκαμε την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν.Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια κρίση οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες,  νεοσυντηρητικές πολιτικές που ευαγγελίζεται ο ΔΗΣΥ!Άλλοι,  άλλα έλεγαν  τότε και άλλα λέγουν σήμερα. Άλλοι άλλα έλεγαν στο λαό και άλλα έπρατταν.!!''
Ακόμα και το 2010 επανέλαβε ότι :

''Δεν πρόκειται να συνταχθούμε με αυτούς που αποδέχονταν το Σχέδιο Ανάν και ξεπουλούσαν το τόπο'' 

Το 2012 μετά και από αποχώρηση πολλών μελών του ΔΗΚΟ από το κόμμα, Κουλίας, Κολοκασίδης, κλπ, αποφάσισε το ''επίσημο ΔΗΚΟ'' να στηρίξει το ΔΗΣΥ κάτι που φέρνει σε αντίθεση μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΔΗΚΟ αλλά και ιστορικά στελέχη, Αγγελίδης κλπ, που διαφώνησαν και αποστασιοποιήθηκαν από αυτή την απόφαση.
Το τι έχω να πω είναι ότι το νέο συνέδριο του ΔΗΚΟ είναι κοντά και κάποιοι πρέπει να προσέχουν γιατί όσο περνά ο καιρός οι καρέκλες έχουν αρχίσει να τρίζουν!!

Η απάντηση του κόσμου νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα :



Υ.Γ. Το παρών κείμενο γράφτηκε πριν την απόφαση του Ν.Παπαδόπουλου να μη στηρίξει την απόφαση του κόμματος για υποστήριξη Αναστασιάδη στις εκλογές, και  να πάει για τη προεδρία του ΔΗΚΟ.
                       Χρόνος ο πανδαμάτωρ!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ