Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΣΥΓΝΩΜΗ!!




ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ DEBATE, πράξη δεύτερη!

Το δυστυχώς για πολλούς λιγότερο κρίσιμο debate για το κυπριακό, αν και κατά την άποψη μου πάντα θα πρέπει να είναι το σημαντικότερο θέμα παρά την οικονομική κρίση, έφτασε στο τέλος του και ακόμη έχω το ίδιο παράπονο όπως είχα και στο πρώτο. 

Δεν είναι αυτονόητο ο λαός να επιζητεί μια συγνώμη, μια απολογία για τα λάθη που έχουν κάνει διαχρονικά κάποιες κυβερνήσεις και κάποιοι κομματικοί ηγέτες??
Απ' ότι φαίνεται στο λεξικό των μεγάλων κομμάτων απουσιάζει η λέξη απολογία, έστω και αν την χρειάζεται ο λαός ώστε να μη χάσει την όποια ενασχόληση του με την πολιτική και τα κόμματα.

Είναι δυνατόν να προσπαθείς να εκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ναι έστω και αυτής της κουτσουρεμένης που κληρονομήσαμε, και μετά από 9 χρόνια να μη λες ότι έκανες λάθος απόφαση για το σχέδιο Ανάν και ωστόσο ο στραβωμένος ο πολίτης στην απελπισία του να σε έχει πρώτο στις προτιμήσεις του? 
Είναι δυνατό να λες ότι ως πολίτης! υποστήριζες το σχέδιο Ανάν λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης που είχες τότε? 
Λυπάμαι αλλά ο ενεργός πολίτης διάβασε έστω και το υπόμνημα του σχεδίου! 
(Βλ. παραμονή βάσεων, εποίκων, εγγυητριών δυνάμεων κλπ!)

Γίνεται να μην σχολιάζεις τη δήλωση του ίσως πιο αξιόπιστου πολιτικού προσώπου που έχει η Κύπρος, ότι η ΔΔΟ είναι έμμεση διχοτόμηση? Αστείο το ότι με το εν λόγω πρόσωπο ανήκετε στο ίδιο κόμμα? 
( Τελικά γιατί ο κόσμος φαινομενικά τόσα χρόνια υποστήριζε ΔΔΟ, ίσως λόγω ελλιπούς ενημέρωσης?)
Σύμφωνα με το λεξικό διζωνική σημαίνει να υπάρχουν δυο ίσες διοικητικές/ ημιαυτόνομες περιοχές, βλέπε για παράδειγμα Τσεχοσλοβακία. (πλέον Τσεχία, Σλοβακία)

Πως γίνεται να πηγαίνεις σε διαλογική συζήτηση, ναι έτσι λένε το debate στα ελληνικά, και να λες τις ''θέσεις'' σου τις οποίες ωστόσο στο τέλος θα κληθεί ένας ''διαμεσολαβητής'' να εφαρμόσει?

Αυτά και πολλά άλλα θα γίνουν στους προσεχείς μήνες αν ο κόσμος δεν αποφασίσει με τα σωστά κριτήρια!

''Όσοι δεν μαθαίνουν από την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν''


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ