Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2013

Είναι ξεκάθαρο στη σύγχρονη κοινωνία ότι τα ΜΜΕ παίζουν ίσως και το μεγαλύτερο ρόλο στο σχηματισμό των απόψεων των πολιτών για ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα μας.
Ωστόσο πόση αντικειμενικότητα υπάρχει στην καταγραφή των ειδήσεων;
Τα πλείστα τηλεοπτικά κανάλια, όπως και εφημερίδες είναι προσκείμενα είτε σε κόμματα είτε σε άλλα άτομα που ασκούν άμεσα ή έμμεσα πολιτική. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και το χαλινάρι που βάζουν στον απλό πολίτη, πολλές φορές είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά, και επειδή ο μέσος πολίτης αποδέχεται όπως του τη δίνουν την πληροφορία χωρίς να την ερευνήσει τότε γίνεται υποχείριο του καθενός που θέλει να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.
Διάβαζα γνωστό περιοδικό για επιχειρήσεις το οποίο είχε ρωτήσει τους 3 προεδρικούς υποψηφίους με τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ωστόσο αντί να δώσει τις ίδιο αριθμό ερωτήσεων και στους 3, στον ένα απ' αυτούς έβαλε σχεδόν διπλάσιες ερωτήσεις. Γιατί; Οι άλλοι 2 δεν έχουν άποψη επί αυτών των ερωτήσεων;
Έχουν, πως δεν έχουν αλλά πολλές φορές δε μας αρέσει να ακούμε και την άλλη άποψη. Είναι προτιμότερο να είμαστε ως λαός σε λήθαργο και να συντηρούμε αυτή τη κατάσταση γιατί απλούστατα υπάρχει μια μάζα ατόμων που επωφελείται από αυτό. 
Διαβάζουμε με πηχυαίους τίτλους σε γνωστές εφημερίδες ότι η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών πιθανό να κάνει καλό στη μείωση των χρηστών. Σε ποιο θα κάνει καλό; Στον ναρκομανή, στην κοινωνία ή στους έμπορους ή ακόμα και στις εταιρίες καπνού που θα προμηθεύουν όπως γίνεται στην Ολλανδία τα περίπτερα με ναρκωτικά; 
Πάντα πρέπει να βλέπουμε και το ποιος επωφελείται από την κάθε πολιτική και πως εμπλέκεται στο κόμμα ή με το πολιτικό πρόσωπο που προωθεί αυτές τις θέσεις. 
Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να παίρνει τα δεδομένα αλλά και υποχρέωση των ΜΜΕ να μην αλλοιώνουν είτε με σχόλια είτε με επιλεκτική έμφαση σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις, Ειδικά στην περίπτωση των εκλογών η παρουσία τον υποψηφίων, είτε ως αδιαφιλονίκητα φαβορί, είτε ως ακραίους και επικίνδυνους για το τόπο ή και υπονομευτών του κράτους, ασκεί υποσυνείδητα στον πολίτη μια προδιάθεση στο τι να επιλέξει.
Αφήστε το λαό να επιλέξει χωρίς παρωπίδες και κομματικά στεγανά. Μόνο τότε θα υπάρξει αλλαγή του διεφθαρμένου αλλά και δυσλειτουργικού συστήματος αλλά και αχτίδα ελπίδας στο θέμα της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τα τουρκικά δεσμά.

Σχόλια

  1. Το τραγικό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι οτι η μάζα δεν ανταποκρίνεται, δεν αντιδρά σε αυτού του είδους την χειραγώγηση και κανένας δεν προτίθεται να κάνει κάτι. Τελευταία οι μόνοι που μας μιλούν αληθινά είναι οι τοίχοι στην παλιά Λευκωσιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός, μέχρι και οι τοίχοι ξέρουν την αλήθεια αλλά εμείς συνεχίζουμε να την αγνοούμε. Το μονό που ελπίζω, είναι όταν ξυπνήσουμε να μην είναι ήδη αργά, κάτι που έγινε το '74

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ