ΑΜΠΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ?



Ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν είναι ο ηγέτης-σύμβολο του κουρδικού λαού και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία του Κουρδιστάν. Με την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος από την Τουρκία στο Κουρδιστάν και την έναρξη ενός ανταρτοπόλεμου από τον Οτσαλάν, χαρακτηρίστηκε από την Τουρκία ως τρομοκράτης κάτι το οποίο δυστυχώς είχε υποστηριχθεί από τις Η.Π.Α. αλλά και την Ε.Ε. (εκτός από την Ελλάδα που αρνήθηκε)!Δυστυχώς και με την βοήθεια της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία είχε επηρεαστεί από τις Η.Π.Α., ο Οτσαλάν συνελήφθη και από τότε είναι ο μοναδικός κρατούμενος στις φυλακές του Ιμραλί και φρουρείται από 1000 στρατιώτες της Τουρκίας!
Από τότε η Τουρκία προσπάθησε να τον φιμώσει για να μην επηρεάζει τον κουρδικό λαό ωστόσο απέτυχε καθώς μέσα από την φυλακή συνέχισε να εκδίδει βιβλία και διακηρύξεις υπέρ του Κουρδιστάν.
Εν έτι 2012 και μετά από 13 χρόνια φυλάκισης αρκετά τουρκικά κόμματα αποφάσισαν ότι πρέπει να ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες με τον Οτσαλάν για δημοκρατική επίλυση του ''κουρδικού προβλήματος''. Ωστόσο, δυστυχώς ως Ελληνοκύπριοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι τουρκικές μεταλλάξεις είναι βραχείες και ότι παρά τις προσπάθειες της Ε.Ε. για ένταξη της οικονομικά ακμάζουσας πλέον Τουρκίας, ο στρατός της χώρας είναι αυτός που καθορίζει την πολιτική της χώρας. Σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα υπάρχουν χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, δεν αναγνωρίζει όλα τα κράτη της Ε.Ε. και δεν έχει τιμωρηθεί για τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά ούτε δέχεται πιέσεις για λειτουργική λύση του Κυπριακού, λίγες ελπίδες υπάρχουν για ουσιαστική εκδημοκρατικοποίηση της.
Το 1955 η Αγγλία μας είχε πει τρομοκράτες για τον αγώνα μας υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας μας, ο Οτσαλάν κατηγορείτε όπως και εμείς τότε για τρομοκρατία. Τη δικαίωση την καταδεικνύει η ιστορία. Αν εξισώνετε η έννοια του τρομοκράτη και του επαναστάτη τότε όλοι οι λαοί της Ευρώπης είναι τρομοκράτες που πολέμησαν με όποια μέσα διέθεταν κατά των μοναρχιών και των μη δημοκρατικών καθεστώτων για την ελευθερία τους.
Αν ο Οτσαλάν είναι τρομοκράτης ή επαναστάτης εναπόκειται στην κρίση του καθενός να το συμπεραίνει.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ