Περι ήθους



      Τελευταία έγινε συζήτηση για την απονομή τιμών στους πατέρες των νυν υποψηφίων για την προεδρία της δημοκρατίας και πραγματικά κάποιος μόνο από αυτό καταλαβαίνει των ηθικό ξεπεσμό αυτού του τόπου. Ενήλικες άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε πολύ υψηλά πολιτικά ή τελοσπάντων τα διεκδικούν, να λογομαχούν για το ποιου ο πατέρας ήταν πιο άξιος και διετέλεσε καλύτερα τα καθήκοντα του.  Συζητήσεις επιπέδου δημοτικού!
Αυτό κάνει τον κόσμο να απομακρύνεται περισσότερο από τις πολιτικές διεργασίες και αυτός ο ηθικός ξεπεσμός δυστυχώς δεν περνά απαρατήρητος. Σε ποια άλλη χώρα σκοτώνονται 13 άτομα, μπαίνει ΜΟΝΟΜΕΛΗΣ επιτροπή η οποία βρίσκει το άτομο στο υψηλότερο πολιτικό αξίωμα υπεύθυνο και αυτό με ξεροκεφαλιά τύπου Sarah Palin, δεν παραιτείται αλλά νιώθει ότι αδικείται!  Αυτό είναι θέμα ήθους, μια λέξη άγνωστη στην Κύπρο το 2012. Υπάρχει ήθος από άτομα που πριν 8 χρόνια έλεγαν ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν και τώρα ανασκευάζουν και αλλάζουν τις θέσεις τους; Υπάρχει ήθος όταν το κόμμα που έβγαλε την τελευταία ηγετική μορφή της κυπριακής πολιτικής στηρίζει υποψήφιο κάθετα αντίθετο με τις πολιτικές του ιδεολογίες ; 
      Ωστόσο και εμείς είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση, και εμείς συντηρούσαμε και συνεχίζουμε να συντηρούμε την πελατειακή σχέση κομμάτων και πολίτη και δυστυχώς τροφοδοτούμε τυφλά χωρίς καθαρό μυαλό το υπάρχον σύστημα. Πρέπει να βγάλουμε τις παρωπίδες που μας φοράνε από μικρή ηλικία και να προσπαθήσουμε για αλλαγή γιατί η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της. 
       Δε πρέπει να ξεχνάμε πως  ''ο λαός έχει πάντοτε τους ηγέτες που του αξίζουν''


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ