ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ Ή ΚΕΝΩΘΕΙΣΑ ΒΟΥΛΗ?


        

       Με λύπη μου παρατηρώ κάθε φορά που γίνεται συνεδρία στην Βουλή να αυξάνονται τα κενά βουλευτικά έδρανα. Δυστυχώς τα πλείστα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν φτάσει σε εξευτελιστικό σημείο καθώς ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών τους δεν παρουσιάζονται καν στης συνεδρίες της Βουλής, ένα αξίωμα το οποίο απέκτησαν με την υπεύθυνη ψήφο του λαού για να τους εκπροσωπεί σε ένα από τα υψηλότερα πολιτικά αξιώματα που μπορεί να κατέχει ένας Κύπριος πολίτης. Επισημαίνω ότι δεν είναι τους εαυτούς τους που εκπροσωπούν στη Βουλή οι βουλευτές αλλά το λαό που τους υποστήριξε και που τους θεώρησε άξιους να αναλαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας. Η πολιτική απαξίωση και το ότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, ειδικά στις τελευταίες εκλογές, δεν έχουν επηρεάσει καθόλου τον τρόπο δράσης των βουλευτών και την προσέλευση τους τη Βουλή, παρά το ότι κάθε φορά μετά από μεγάλη αποχή λένε ότι τους έχει προβληματίσει αυτό το φαινόμενο.
Δύο τρόποι υπάρχουν για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, οι οποίοι μπορούν και να συνδυαστούν. 
Ο πρώτος είναι να υπάρχει ένα χρηματικό πρόστιμο σε όσους βουλευτές επανειλημμένα απουσιάζουν συχνά από την Βουλή, π.χ. στις τρεις φορές που απουσιάσουν να τους επιβάλλετε πρόστιμο 20% του μηνιαίου τους εισοδήματος που παίρνουν ως βουλευτές. Όταν ένας εργαζόμενος απουσιάζει συχνά από την δουλειά του τότε έχει μείωση στο μισθό του ή μπορεί και να απολυθεί, γιατί να μην συμβαίνει και το ίδιο και με τους βουλευτές οι οποίοι μόνο 2 φορές την βδομάδα συνεδριάζουν;
 Ο δεύτερος τρόπος είναι να περάσει ψήφισμα με το οποίο αν δεν συμμετέχουν τα 2/3 τουλάχιστον των εκλελεγμένων βουλευτών σε μία συνεδρία τότε δεν θα μπορούν να περνούν νομοσχέδια ή μέτρα προς ψήφιση καθώς δεν θα υπάρχουν αρκετοί εκπρόσωποι του λαού στην αίθουσα για να μεταφέρουν την άποψη του επι του θέματος.
Είναι προκλητικό στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βρισκόμαστε, οι εκπρόσωποι του λαού οι οποίοι έχουν ευθύνη να τoν προασπίζονται και αμείβονται και με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό να μην κάνουν το κόπο να πάνε στη Βουλή. 
Αν είναι τόσο πολυάσχολοι και δεν μπορούν να δίνουν το παρών τους στη Βουλή τότε να παραιτηθούν από το αξίωμα τους και να δώσουν τη θέση τους σε κάποιο άλλο άτομο που θα είναι πιο πολιτικά ευσυνείδητο απ’ αυτούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ