ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει μπει σε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση τόσο οικονομικοπολιτικά όσο και κοινωνικά. Η αγνή ευρωπαϊκή άποψη, ήταν πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα τεθεί σε πραγματική ισχύ και η Ε.Ε. με βάση τις Ευρωπαϊκές(ελληνικές ουσιαστικά) ιδέες μέσω των οποίων ιδρύθηκε θα δώσουν βιώσιμες βοήθειες στην Ελλάδα. Τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο.                    
Η Γερμανία άδραξε την ευκαιρία και πήρε ένα σχεδόν ηγεμονικό ρόλο στην Ε.Ε. και μέσω της Τρόικας κατάντησε στην ουσία πειραματόζωο της την Ελλάδα, η οποία όμως για να βλέπουμε και την άλλη όψη, από δικά της λάθη και κυρίως του διεφθαρμένου συστήματος της έφτασε σ’αυτό το σημείο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των "Βόρειων" χωρών να πιέζουν την Ελλάδα να εκχωρεί ακόμη περισσότερη εθνική κυριαρχία. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων παίρνει μόνο €1800 , οι καθηγητές πανεπιστημίου €1400 και οι χειρουργοί δημόσιου νοσοκομείου €1600; Είναι δυνατόν να μην χρωματιστούν πολλοί από αυτούς από την στιγμή που παίρνουν τόσα λίγα λεφτά ενώ κατέχουν τόσο καίριες θέσεις; 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  έχει άμεση ευθύνη για αυτή την κατάσταση, καθώς όταν η Ελλάδα με πρωτοστάτη στα θέματα οικονομικών τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος τότε ήταν διοικητής της Κεντρική Τράπεζας της Ελλάδος, έμπαινε στο ευρώ με ψευδή και ανακριβή στοιχεία για την οικονομία δεν έκανε τίποτα. Όσο κατηγορούνται, που σωστά κατηγορούνται, Ελλαδίτες πολιτικοί για μίζες και δωροδοκίες άλλο τόσο πρέπει να κατηγορηθούν και τα τότε μέλη της ευρωζώνης που έκαναν τα στραβά μάτια και άφησαν μια αδύναμη οικονομία να προχωρήσει στο ευρώ χωρίς να έχει τις γερές βάσεις για να το κάνει. Δεν μπορεί να έρχεται τώρα και να ζητά και τα ρέστα! Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα λιτότητας και όσο περισσότερη εθνική κυριαρχία εκχωρεί η χώρα, τόσο περισσότερη λιγότερη ασφάλεια υπάρχει. Μέσα στο ίδιο το σύνταγμα της Ελλάδας γράφει ξεκάθαρα ότι πρώτος στόχος του είναι η προστασία του λαού. Όταν δεν υπάρχει δημόσιος τομέας, όταν ο στρατός βρίσκετε σε μια απελπιστική οικονομική κατάσταση τότε ποιος θα υπερασπιστεί το ελληνικό κράτος; Ευρωστρατός δυστυχώς και για την Κύπρο δεν υπάρχει και η οικονομία βρίσκετε καθαρά στα χέρια της Γερμανίας που κάνει ότι θέλει, κατατρεγμένη και από το ένοχο και τρομακτικό ναζιστικό παρελθόν της το οποίο δεν της επιτρέπει να δει τις διαφορές των κοινωνικό-οικονομικών δεδομένων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη.
Αν δεν αλλάξει η τακτική των μέτρων λιτότητας και δεν παρθούν μέτρα για άμεση ανάπτυξη,  τότε ξεκάθαρα θα έχουμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων και τον διαχωρισμό Βορρά και Νότου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον της Ε.Ε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ