ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ?


15η Νοεμβρίου.
Για μας μαύρη επέτειος, για άλλους μέρα χαράς.

Σαν σήμερα, το 1983 η Τουρκία με πρωτοστάτη της τον πιστό της στρατιώτη Ραούφ Ντενκτάς έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για διχοτόμηση της πατρίδας μας με την μονομερή ανακήρυξη του κατεχόμενου εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε νέο κράτος με το όνομα Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου. Το ψευδοκράτος ακόμα και μετά από 29 χρόνια είναι αναγνωρισμένο μόνο από τον μεγαλύτερο πολιτικό εγκληματία της Μεσογείου, την Τουρκία. Η Τουρκία που είναι υπεύθυνη για την γενοκτονία  1,500 000 Αρμενίων, που εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, αγνοεί τις κατακραυγές για να μιλήσει και να βοηθήσει να βρεθούν οι αγνοούμενοι μας, έχει ακόμα και σήμερα το 2012 χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές τις ενώ ταυτόχρονα την αφήσαμε έμπρακτα από το 2008 να ξεκινήσει ουσιαστικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις  με την Ε.Ε.,  συνεχίζει ακάθεκτη και χωρίς εμπόδια την διαίρεση του νησιού μας.
Η μνήμη του Κύπριου πολίτη δυστυχώς λόγω κυρίως της οικονομικής του ευμάρειας τον έκανε να ξεχνά την ουσία της ζωής του και τις ρίζες τους, κάτι που μας αποδεικνύουν έμπρακτα με τις πολιτικές τους τα μεγάλα κόμματα μέσω ανασκεύης των δηλώσεων τους τα τελευταία χρόνια. Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι γίναμε πρόσφυγες στην ίδια μας πατρίδα. Και λέω και Τουρκοκύπριοι γιατί δεν είναι τυχαίο ότι το 50% των Τ/κ τα τελευταία 20 χρόνια έχουν μεταναστεύσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μήπως κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει;

Τέτοιες μέρες είναι καλό να καθίσετε με την οικογένεια σας και να ακούσετε τις εμπειρίες τους και να νιώσετε έστω και για μια στιγμή δικιά σας αυτή την γη που αποτύχαμε να υπερασπιστούμε μέχρι τώρα. Βγάλτε τις παρωπίδες που σας βάζουν και δείτε ποιος πραγματικά υπερασπίζετε το καλό και την ενότητα του λαού αυτής της πατρίδας.
Ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας και προσπαθήστε να καταλάβετε πως 

λαός χωρίς πατρίδα, δεν λογιάζεται λαός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ!

Όταν απομακρύνεται το χαλί της κυπριακής κοινωνίας

G3 ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ